Söke’de Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Çocuk Meclisi ile artık çocuklarda kent yönetiminde söz sahibi olabilecek. İlköğretim Okullarına yapılan davetle, tüm ilköğretim okullarının temsilcilerinin katıldığı Çocuk Meclisi’nin ilk genel kurul toplantısı Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda yapıldı.
Gerçekleşen genel kurulda Felekşan Fırat İlköğretim Okulundan Deniz Okumuş, Kemalpaşa İlköğretim Okulu’ndan Cesur Taşdemir ve Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Büşra Akbulut divan kurulunu oluştururken, toplantıyı Söke Kent Konseyi Genel Sekreteri Damla Baybora yaptı.
Genel Kurul toplantısına ilçe ilköğretim okullarından yaklaşık 250 civarında öğrenci katıldı. Öğrencilerin veli ve öğretmenleri de toplantıya ilgi gösterdi. Çocuk Meclisi’nin amaçları ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgilerin verildiği toplantıda Çocuk Meclisi çalışma grupları belirlendi.
Çevre ve Sağlık, Sosyal Yardımlaşma, Engelli, Eğitim, Sanat-Kültür, Sokak Hayvanlarını Koruma başlıklarında Çalışma Grupları oluşturuldu. Toplantıda 30 Mart 2012 günü seçimli genel kurul yapılmasına karar verildi. Yapılacak bu toplantıda Söke Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin Başkan ve Yürütme Kurulu belirlenecek. 

20120322aw000331_02.jpg