Almanya'da eşinin ikiziyle de aşk yaşayan kadının çocuğunun kimden olduğu saptanamadığı için "yasal baba" mahkeme kararıyla nafaka ödemeyi sürdürüyor...

Almanya'da eşinin ikiziyle de aşk yaşayan kadının çocuğunun kimden olduğu tam olarak saptanamadığı için nafaka davası sürüncemede kaldı. Adnan S., 12 yıl önce Almanya'da Valbona adlı kadınla evlendi. Adnan S.'nin ikiz kardeşi Agon da maddi durumu iyi olmadığı için ikiz kardeşinin ve yengesinin evine yerleşti. Tren makinisti olan Adnan S. mesleği gereği sürekli şehir dışına çıkıp evinden uzakta kalmaya başladı.

Ancak bu sırada ikiz kardeşi Agon ile yengesi arasında aşk başladı. Gizli ilişkinin ortaya çıkması üzerine eşinden boşanan Adnan S., oğlu için her ay nafaka vermek zorunda bırakıldı. Eşiyle o dönem doğru düzgün cinsel ilişkiye girmediğini söyleyen Adnan S. nafakayı ödememek için tekrar mahkemeye başvurdu.

Ancak mahkeme bunun için DNA testi istedi. DNA testiyle 10 yaşındaki Denis'in babasından veya amcasından olma ihtimalinin yüzde 50 olduğu ortaya çıktı. Mahkeme, baba olmadığı kesin olarak kanıtlanamayan Adnan S.'nin nafaka ödemeye devam etmesine karar verdi. Ancak eşinden boşandıktan sonra evlenen Adnan S., kendi çocukları da olduğu için nafakanın kesilmesini istiyor.

'YANLIŞ EVLİLİK YAPTIM'

Bild gazetesine konuşan ikiz kardeşler, yasal karara rağmen olayı kendi aralarında halletmeye karar verdiklerini söyledi. Denis'in annesi Valbona ise yanlış evlilik yaptığını ve Agon S., ile daha mutlu olduğunu belirtti.

Almanya'da yaşayan ikiz kardeşler arasında süren 'çocuk kimden' tartışması mahkemeye kadar taşındı. Ancak mahkemece istenen DNA testi bile 10 yaşındaki çocuğun babasının ikizlerden hangisi olduğunu tespit edemedi.

İnsan genetiği uzmanı Prof. Dr. Rolf-Dieter Wegner: "İkizlerin ikisinin de baba olma ihtimali var. Çünkü ikizler tek yumurta ikizi olduğu gibi genetik yapıları da birbirine çok benziyor. Aynı zamanda parmak izlerine de bakıldığında ikizlerin gen ayrımını yapabilmek gerçekten çok zor" diye konuştu

Milliyet