Yaklaşık 1 ay önce Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan Avrupa Birliği Proje Araştırma ve Geliştirme Birimi'nin Kuºadas?'nın dezavantajlı bölgelerinin kalkındırılmasını hedefleyen eylem planı doğrultusunda Hacıfeyzullah, Dağ ve Tepe Mahallelerinde ikamet eden çocuklara yönelik yaz okulu açıldı. Yaz okuluna katılan dar gelirli ailelerin çocukları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılıyor.
Kuşadası Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje; şehrin içinde, fakat sosyal hayatın dışında yer alan kesimlerin kimlik kazanmalarını sağlamak amacıyla başlatıldı. Bu çerçevede; kentin dezavantajlı bölgelerini sosyal, kültürel ve ekonomik olarak dönüştürmeyi amaçlayan eylem planının bir parçası olarak düzenlenen yaz okullarıyla, çocukların boş vakitlerini spor, dans ve kültürel aktivitelerle değerlendirerek kötü alışkanlıklardan korunması hedefleniyor.
Yaşları 7 ile 12 arasında değişen çocuklara Kuşadası Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda basketbol, kültür-fizik, hiphop ve Latin dansları, Kuşadası Belediyesi Yerel Gündem 21 Evinde ise bilgisayar ve iletişim eğitimi veriliyor.
Hafta içi hergün 8.30-12.30 saatleri arasında verilen eğitimin 2 ay boyunca devam edeceğini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, okulların açılmasından sonra da eğitimlerin devam edeceğini söyledi. Amaçlarının ekonomik durumu kötü ailelerinin çocuklarının gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Altungün, "Ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerde, sosyal hayattan kopuk yaşayan çocuklarımızı kentle bütünleştirmeye çalışıyoruz. Onları sosyal hayatın içerisine çekmeye
çalışıyoruz. Yarınımız olan çocuklarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Belediye yönetimi olarak bu tavrımızı sonuna dek sürdüreceğiz" dedi.