Sakarya’da, 16 yaşındaki gelinlerine işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan kayınpeder ve kayınvalid,e tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gelinin eşi B.K. ise serbest bırakıldı.

Ankara’dan Sakarya’nın Söğütlü ilçesine. 6 ay önce gelin gelen 16 yaşındaki S.B., eşi B.K., kayınvalidesi H.K. ve kayınpederi S.K.’nın kendisine işkence yaptığını ileri sürmüştü.

Ailesi tarafından 20 yaşındaki teyzesinin oğlu B.K. ile evlendirilen S.B., kendisini görmeye gelen ailesine yaşadığı işkenceyi anlatmış, ailesi de cumhuriyet savcılığına başvurmuştu. Sakarya Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alınan S.B.’nin bacak ve bedeninde yanık izleri olduğu belirlenmişti. S.B., Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları ve psikolog gözetiminde polise verdiği ifadede, ailesinin rızasıyla evlendirildiğini, eşinin ve kayınvalidesinin kendisini sürekli dövdüğünü, kayınvalidesinin ucu kızgın demir parçasını bacağı ve bedenine bastırdığını, kayınpederinin kendisine yılbaşında tecavüz ettiğini ve Sakarya nehrine atma girişiminde bulunduklarını iddia etmişti.

İddialar üzerine polis, gelinin şikayetinden sonra evinde bulunamayan B.K., H.K. ve S.K.’yı titiz bir takip sonucu gözaltına aldı. ‘Yaşı küçük kızı alıkoymak, aile içi şiddet, cinsel istismar’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen kayınpeder ve kayınvalide tutuklanıp cezaevine gönderilirken, eş B.K. ise serbest bırakıldı.

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kenan Toprak, S.B.’nin tedavisinin Sakarya Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde sürdüğünü belirterek, olayla ilgili inceleme raporu hazırladıklarını kaydetti. Toprak, rapor hazırlandıktan sonra kızın 18 yaşın altında olması sebebiyle Çocuk koruma Kanunu kapsamında durumu değerlendireceklerini, S.B.’nin koruma altına mı yoksa ailesine mi verileceğinin kararlaştırılacağını kaydetti.