Gazetecilerin gelişmeleri izlediğini gören yaşı küçük gelin adayı, rahat tavırları ile muhabirlere laf attı.

Nizip Müslim Erdoğan İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisiyken, iddiaya göre internette tanışarak arkadaş olduğu, ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde oturan 19 yaşındaki Müslüm B. ile arkadaş oldu. Arkadaşlığı ilerleten Havva K. ile Müslüm B., ailelerinin de 'olur' vermesi üzerine evlenme kararı aldı. İşçi baba Ali K.'nın kızı olan Havva K.'ya geçen cumartesi günü Nizip'in Fevkani Mahallesi'ndeki evinde kına gecesi yapıldı. Pazar günü ise, konvoy halinde damat adayının oturduğu Birecik'e hareket edildi. Ancak bu sırada, polise 'Bir çocuk evlendiriliyor' ihbarı yapıldı.

KİMLİKLERİMİZ EVDE KALDI

Söz konusu gelin konvoyunu izlemeye alan Nizip Emniyet Müdürlüğü ekipleri, konvoya ilçe çıkışında durdurdu ve gelin ile damattan kimliklerini istedi. Ancak, çift kimliklerinin üzerlerinde olmadığını söyledi. Bunun üzerine gelin ve damat ile çiftin anne ve babaları karakola götürüldü. Yapılan inceleme sonucu, gelin adayı Havva K.'nın nüfus kaydına göre 01.10.1999 doğumlu olduğu ortaya çıktı. Çocuk gelin adayının ailesi, kızlarını maddi bir beklenti nedeniyle evlendirmediklerini, Havva'nın gerçek yaşının 16 olduğunu nüfusa geç kaydettirdikleri için 12 göründüğünü ileri sürdü. Ancak, Nizip Cumhuriyet Savcısı Burç Berkan Alp, Havva K.'yı çocuk yuvasına teslim ederken, diğer aile fertlerini ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

KEMİK YAŞI BELİRLENECEK

Dün geceyi Nizip Çocuk Yuvası'nda geçiren Havva K., bu sabah sivil bir polis ekibi kontrolünde kemik yaşının belirlenmesi için Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde götürüldü. Burada filmleri çekilen Havva K. kendisini görüntüleyen kameramanı önce, "Yakından çekme" diye uyararak yüzünü sakladı. Havva K., kameramanın Müslüm'ü seviyormusun? Evlenecek misin?" sorusuna ise, "Seni bir evlendireyim de gör" diye rahat bir tavırla yanıt verdi.

Havva K.'nın Fevkani Mahallesi'nde oturan yakınları ise konunun adliyelik olması, ardından da medyada yer alması nedeniyle düğün yarıda kaldığı için gazetecilere tepki gösterdi.

f5haber.com