Kuşadası Rotary Kulüp "Çocuk Felcine Son" kampanyası kapsamında Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla ressam Ayşe Akalın Yalçındağ'ın düzenlediği resim sergisi Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde açıldı.
Kuşadası Rotary Kulüp Başkanı Sıla Özalp, Dünya'da ve Türkiye'de çocuk felcinden ölümlerin önlenmesi için açılan kampanyalar çerçevesinde bir etkinlik yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Sanatçının satılan tablolarının gelirinin kampanyaya aktarılarak minicik bedenlerin ölümden kurtarılması için sanatseverleri duyarlı olmaya davet eden Özalp, Kuşadası Rotary Kulübün sağlık konusunda çalışmalarını yürüttüğünü vurguladı.
"Umut Çiçekleri Solmasın' sergisinde yer alan yapıtların satılması ile çocuk ölümlerinin azalmasına katkıda bulunmanın coşkusunu yaşadığını belirten Ayşe Akalın Yalçındağ ise İstanbul, İzmir, Nazilli, Söke gibi birçok il ve ilçede kişisel ve karma resim sergileri açtığını ve halen Kuşadası'nda atölyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.
Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kuşadası Rotary kulup Başkanı Sıla Özalp ve sanatçı Ayşe Akalın Yalçındağ'ı kutlayarak çocuk felcine son kampanyası için ilk resimi kendisine satın aldı. Anlamlı bir sergi olması nedeniyle herkesi bu konuda destek olmaya çağırdı.
Kuşadası Rotary Kulup Çocuk Felcine Son kampanyası için Ayşe Akalın Yalçındağ sergisi İbramaki Sanat Galerisinde 27 Nisan'a dek açık kalacaktır.