Rusya yeni bir katil anne şoku yaşıyor. Çocuk yaşındaki genç kadın Alyodna Loskutova, anne ve babasından gizlediği hamilelik sonunda evdeki odasında dünyaya getirdiği bebeğini oturdukları apartmanın 10. katından aşağı atarak öldürdü.Korkunç olay başkent Moskova yakınlarında Sergiyev Pasat kasabasında yaşandı. Öğle saatlerinde apartman sakinleri yere beyaz bir battaniyenin düştüğünü fark etti. Yere çarpma anında şüphesi bir ses çıktığı için acaba içinde ne var merakıyla battaniyeyi açan girişteki dükkanın sahibi kanlar içerisinde yeni doğmuş bebekle karşılaştı. Olayın ilk şokunu atlatan adam hemen polisi aradı.

Polis ve ambulans olay yerine geldiğinde çocuğunu atan 17 yaşındaki anne Alyona Loskutova kaçmış, bebek ise daha ambulans gelmeden hayatını yitirmişti.

Akşam saatlerinde güvenlik güçlerine teslim olana genç anne korkunç olayla ilgili kendi versiyonunu anlattı. Bebeği 8 Ağustos sabahı saat dörtte dünyaya getirdiğini itiraf eden Alyona, “Annem ve babam hamile olduğumu bile bilmiyordu. Dokuz ay onlardan gizlemeyi başardım. İlk başta kürtaj yaptırtmak istedim, ancak gerekli parayı bulamadım. Son aylarda ise sıkı elbiseler giyinerek hamile olduğumu son güne kadar sır tutmayı başardım. Kızımı kendi odamda başka birisinin yardımı olmaksızın dün gece kendim doğurdum. Bebeği battaniyeye sardım. Hiçbir hayat belirtisi vermiyordu. Sabahleyin babam işe annem ise dışarı çıktığında bebeği ne yapacağımı düşünmeye başladım. Saatler su gibi akıp geçti. Bir çözüm bulamadım. Sonra annemin anahtarıyla kapıyı açtığını duydum. Annemden çok korktuğum için bebeği sardığım battaniyeyle birlikte onuncu kattan aşağı atıverdim. Ben onu atarken bebek zaten ölüydü” ifadesini verdi.

Kızın bu hikayeyi polise anlatması üzerine adli tıp bebeğin ölüm nedenini araştırmak için otopsiye başladığı da bildirildi.

Rusya’da geçtiğimiz ay yine başkent Moskova yakınlarında başka bir genç anne 5 ve 7 yaşlarında iki çocuğunu binadan atarak öldürmüştü.