Uzun yıllar yerli ve yabancı turistlerin eğlenebilmek için kapısında kuyruklar oluşturduğu bir eğlence klasiği mekan olan Clup Cappello, açılan tahliye davasının sonuçlanmasının ardından iş makineleri tarafından yerle bir edildi ve tarihe karıştı.
Ünü Ege Bölgesi ve İstanbul"un yanında tüm dünyaya oluşan ve yıllarca eğlence sektöründe marka olan ve Kuşadası"nın tanınmış ailelerinden Arın"ların sahibi olduğu Club Cappello"un bulunduğu alan önce taverna, daha sonra da 1984 yalından itibaren restoran, disko-bar, plaj olarak hizmet vermeye başlamıştı. Dönemin ünlü sanatçılarının yanı sıra, Kuşadası"nı ziyaret eden ünlüleri de ağırlayan Clup Cappello, turistlerin de vazgeçemediği mekanlardan biriydi.
Geçen yıla kadar restoran olarak hizmet vermeyi sürdüren Clup Cappello, bitişiğine yapılan beş yıldızlı Charisma Otel"in faaliyete geçmesiyle birlikte sorunlar yaşamaya başladı. Mülkiyeti Kuşadası Belediyesi"ne ait olan Clup Cappello"nun bulunduğu alan Charisma Otel"e kiralanırken, Arın ailesi için de Kuşadası Belediyesince tahliye davası açıldı. Tahliye davasını belediyenin kazanmasının ardından da Arın ailesi icra kararıyla ünlü mekandan çıkarıldı. Yaklaşık bir yıl boş kalan Clup Cappello, iş makineleriyle yıkılarak, tarihe karıştı. Kuşadası Atatürk Bulvarı sahil bandı üzerindeki Cafe Cafe"nin de sahibi olan Clup Cappeollo"nun işletmecisi Ali Rıza Arın, “Clup Cappello bir Kuşadası klasiğiydi, Kuşadası için bir markaydı. Belediye Başkanı Fuat Akdoğan benim çocukluk arkadışım. Akdoğan bir cezalandırma, öç alma duygusuyla hareket etti. Kuşadası"nın bir simgesini daha yok etti. Bir yaş grubu ve dönemin simgesi olan tesis yıkıldı. Arazinin otele kiralandığı belirtiliyor. İhalesiz otelin kullanımına verilmesi yasalara aykırıdır" dedi.
Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise Clup Cappello"nun bulunduğu alanın daha önceki belediye yönetimleri tarafından hazırlanan turistik tesis projesi çerçevesinde kiralandığını belirterek, “Geçen süre zarfında Clup Cappello"nun da kiralama süresi bitti. Her şey yasalara uygun. Kimseden öç almak gibi bir düşüncemiz yok, olamaz da. Yapılan değerlendirmeler son derece yanlış. Zaten belediye olarak mahkeme kararları doğrultusunda hareket ettik. Bunda art niyet aranması doğru değil“ diye konuştu.