Pakistan hükümeti yedi aydır kapalı tutulan NATO ikmal yollarının yeniden açılması kararnamesini onayladı.

Başbakan Raja Pervez Eşref başkanlığında toplanan bakanlar kurulu, Pakistan Savunma Komisyonun'un dün aldığı "sınır kapılarının NATO kuvvetleri için açılması" yönündeki tavsiye kararını onayladı.

Hükümetin onaylamasının ardından Kasım ayında kapatılan NATO ikmal yolları resmen açıldı.

Pakistan yönetimi, NATO ikmal yollarının yeniden açılması için 24 askerin öldüğü NATO saldırısı için Washington yönetiminden özür dilemesini şart koşmuştu.

Dün Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar'ı telefonla arayan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, özür dilemişti.

İki dışişleri bakanının görüşmesinin ardından toplanan Pakistan Savunma Komisyonu NATO yollarının yeniden açılması için hükümete tavsiyede bulunmuştu.

-ABD'den Pakistan'a 1,1 milyar dolar yardım-

Bu arada, ABD hükümeti Pakistan ordusuna Koalisyon Destek Fonundan 1,1 milyar dolar tutarında yardım yapacağı bildirildi.

Bir Amerikalı yetkili, Pakistan ordusunun kontrgerilla savaşı için yaptığı harcamaları tanzim etmek amacıyla söz konusu yardımın serbest bırakıldığını açıkladı.

Daha önce iki devlet arasındaki anlaşmaların bir parçası olduğu belirtilen ABD yardımı iki ülke arasındaki gerginlik nedeniyle bir süredir askıya alınmıştı.

-Ceman sınır kapısı açıldı-

Hükümetin, NATO ikmal yollarının açılması kararnamesini onaylamasının ardından Pakistan ile Afganistan arasındaki en büyük iki sınır kapsından biri olan Ceman sınır kapısının NATO araçlarına açıldığı bildirildi.

Hükümet yetkilileri, bugünden itibaren NATO araçlarının Ceman sınır kapısından geçeceğini, kuzeydeki Tarkham sınırı kapısının ne zaman açılacağının henüz belli olmadığını söyledi.

Öte yandan, NATO malzemelerini taşıyan kamyon ve tırların Karaçi Port Kasım limanı önüne gelmeye başladığı kaydedildi.

NATO ikmal yollarının yeniden açılması 2014 yılında Afganistan'dan dönecek ABD ve NATO birlikleri için büyük önem taşıyor. ABD ve NATO, Pakistan tedarik yolunun kapatılmasından sonra ikmali Orta Asya ülkeleri üzerinden sağlıyor ve bu güzergahın aylık maliyeti 100 milyon doları aşıyordu.