Emekli Albay Cemal Temizöz"ün yargılandığı faili meçhuller davasının tanığı olan Antalya Vali Yardımcısı"na mektup gitti: “Temizöz"ü koru, JİTEM"i gizle...”

Şırnak"ta 1993-95 yılları arasında işlenen cinayetlerden sorumlu tutulan ve aralarında Kayseri İl Jandarma eski Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak ile itirafçıların da bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada tanık olarak dinlenen, Antalya Vali Yardımcısı Osman Bulgurlu"ya nasıl ifade vermesi gerektiği anlatılan 3 sayfalık mektup gönderildiği ortaya çıktı. Mektupta özellikle Temizöz"ün nasıl iyi bir asker olduğunun anlatılması ve JİTEM"i işaret eden sorulara “Bilmiyorum, görmedim, duymadım” yanıtlarının verilmesi istenildi. Mahkeme olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulundu.

Belki unutmuşsunuzdur...

Davanın 25"inci duruşmasında Cizre"de 1993-94 yılları arasında 10 ay kaymakamlık yapan Antalya Vali Yardımcısı Osman Bulgurlu dinlendi. Bulgurlu, ifadesinin ardından, kendisine Antalya"dan kargo aracılığıyla Mehmet Göktay Kılınç, ismiyle gönderilen mektubu mahkemeye sundu. Bulgurlu"ya gönderilen ve 30 maddenin yer aldığı mektubun giriş bölümünde “Sayın Valim, bilginize başvurulacağını düşünerek 1993-94 yıllarında Cizre"de görev yaptığınız esnada, Cizre"nin genel durumunu anlatan bazı hususları unutmuş olabileceğinizden tarafınıza iletilmesinin uygun olacağını değerlendirdik.

taraf