Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nde tutuklu bulunan BDP’li Belediye Başkanı Ruken Yetişkin’in İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması bir grup tarafından protesto edildi. Yola barikat kurup ateş yakarak slogan atan gruba polis müdahale etti.

Cengiz Topel caddesinde toplanan yaklaşık 150 kişi, BDP’li Belediye Başkanı Yetişkin’in görevden alınmasını protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Yola barikat kurup, ateş yakıp slogan atan grup, kendilerine müdahale etmek isteyen polislere taş ve molotof kokteyli attı. Polis, grubu dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı. Tüm kepenklerin kapandığı ilçede olaylar devam ediyor.

CİZRE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bugün öğlen saatlerinde, yasadışı gösteri düzenlemek isteyen yaklaşık bin kişi ile yürümelerine izin vermeyen çevik kuvvet polisi arasında arbede yaşandı.

Polise havai fişek ve molotofla saldıran bazı kişilerin BDP'nin Demokratik Çözüm Çadırı'na kaçması üzerine polis, çadıra baskın düzenledi. Bunun üzerine güvenlik güçleri ile çadır içerisinde bulunanlar arasında arbete çıktı. Gösteriler sırasında bir iş yeri yanarak tamamen kül oldu.

Nur Mahallesi'nde bulunan BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişilik bir grup, Hatay'ın Hassa İlçesi'nde 7 PKK'lının öldürülmesini proteste etmek ve bölgedeki askeri operasyonların durması için yürüyüşe geçti. Kalabalık grup, İdil karayolu ile E-24 karayolunun kesiştiği kavşağa kadar yürüyerek PKK ve Öcalan lehinde sloğan attı. Kavşakta önlem alan çevik kuvvet polisi kalabalık grubun daha fazla yürümesine izin vermedi. Yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Yüzlerini puşi ile kapatan yaklaşık 200 kişilik bir grup, polis ve polis araçları ile civardaki işyerlerine taş, molotof kokteyli ve havai fişek ile saldırdı. Çevik kuvvet polisinin de tazyikli su ve gaz bombaları ile karşılık verdiği göstericiler, çevredeki işyerlerine de zarar verdi. Kavşakta bulunan bir çay ocağında çıkan yangın, polis panzerinden sıkılan su ile söndürülmeye çalışıldı. Ancak tüm çabalara rağmen çay ocağı yanarak kül oldu.

Polise taş atan küçük bir grubun BDP'nin kurduğu demokratik çözüm çadırına girmesi üzerine polis, çadır içine girdi. Polis, kendilerine taş atan kişileri gözaltına almak istediği ancak çadır içerisinde bulunan kişilerin de buna engel olmaya çalışması üzerine burada da büyük arbede yaşandı.

Olaylar sırasında Belediye Başkan Vekili Mehmet Saçı ve bazı BDP'li yöneticileri gözaltına almak isteyen güvenlik güçleri, bunları panzerine götürdü. Cizre Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca'nın talimatı üzerine Başkan Vekili Saçı ve parti yöneticileri serbest bırakıldı.

Yasadışı gösteri yapan kalabalık grup ile polis arasında kovalamaca, Nur ve Cudi Mahalleleri'nin ara sokaklarında devam ediyor.

Radikal