Marvel’ın dünyaca ünlü çizgi roman serisi X-Men’in bu hafta piyasaya çıkan sayısında, ekibin karakterlerinden Jean-Paul Beaubier, uzun zamandır birlikte olduğu erkek arkadaşına evlenme teklif edecek. Düğün ise haziranda.

Northstar olarak da bilinen Beaubier, insanüstü hızda hareket edip uçabilen bir Kanadalı. Northstar’ın gay olduğu 1992’de çıkan bir sayıda ortaya çıkmıştı.

Marvel Genel Yayın Yönetmeni Axel Alonso yaptığı açıklamada, 'Astonishing X-Men No.50' başlıklı sayıda Northstar’ın dizlerinin üzerine çöküp erkek arkadaşı Kyle Jinadu’ya evlenme teklif edeceğini belirterek, “Marvel evreni, bugüne kadar her zaman pencereden dışarı baktığınızda gördüğünüz şeyleri yansıtmıştır” dedi.

Çizgi roman dünyasındaki bu evliliğin ABD Başkanı Barack Obama'nın 2 hafta önceki eşcinsel evlilikleri destekleyen açıklaması sonrasında hızlandığı yorumunu yapanlar oldu.

BATMAN'DE EŞCİNSEL

Çizgi roman dünyasında eşcinsel karakterlerin sayısı artıyor. Batman ve Robin’in eşcinsel bir çift olduğu ve yayıncıların artık bunu açıklaması gerektiği savunuluyordu.

Çizgi romanın yayıncısı ise bu tartışmalara iki ay önce nokta koymuştu. Playboy’a konuşan Alonso Batman'in gay olduğunu söylemişti. (SNK)