Wilma Flinstones, Çakmaktaş ailesinin anaç karakteri, Fred'in de biricik eşi.

Pamuk Prenses listede saf dışı. Masumiyetin simgesi o, nasıl listeye girsin?

En seksi çizgi kahraman Jessica Rabbit'i yeniden hatırlamak isteyenler izlesin.

Bundan yaklaşık 20 yıl önceye gidelim! 1988 yılında filme çekilen ve yönetmenliğini Robert Zemeckis'in yaptığı, başrolünü Bob Hoskins, Christopher Lloyd ile pek çok çizgi karakterin oynadığı "Who Framed Roger Rabbit?" filmini izleyenler, zıpır dedektif tavşan Roger Rabbit'in dışında birini daha unutmamış olmalı!

Jessica Rabbit, kırmızı dekolte ve derin yırtmaçlı elbisesiyle sahneye çıktığında, onun çizgi karakter olduğunu unutup 'ağzı yamulup düşen' erkek seyircilerin olduğunu da hatırlamamak elde mi?

Sinemanın en seksi yıldızlarından biri o. Cezbedici güzelliği, nazlı yürüyüşü ve iç gıcıklayıcı sesiyle, Jessica Rabbit, bir araştırmaya göre çizgi film dünyasının da bir numaralı ismi olarak başı çekiyor. Ankete katılan katılımcıların yüzde 37'si Jessica'dan yana oyunu kullanmış.

Cadbury Dairy Milk isimli bir çikolata şirketinin yaptığı araştırma, en seks, en cazibeli çizgi kadınlarını birer birer gözler önüne seriyor. Bir numarada kızıl saçlı Jessica yer alırken, onu izleyen bir başka isim de yine aynı filmde yer alan ve artık bir marka olan 'Betty Boop'.

Kısacık eteği, kıvırcık siyah saçlarıyla listenin ikinci sırasında bulunan Betty, katılımcıların yüzde 21'ini etkilemeyi başarmış. Üçüncü sırada ise yüzde 10'luk oylamayla Cadbury Dairy Milk'in çikolatalı tavşanı yer alıyor.

Ankette Cinderella, Wilma Flinstone, Pamuk Prenses ve Scooby Doo'dan hatırlayacağınız Daphne'yi sollayan bu çizgi kadınlar, bin kişinin katıldığı bir araştırmayla rakiplerini devre dışı bırakmış.

Özellikle vücut hatları dikkate alınarak yapılan ankette, Jessica Rabbit'in giydiği kırmızı elbise, modanın da en ikonik kostümlerinden kabul ediliyor. Moda alanında yarattığı etkiyle Pamuk Prenses'in giydiği mavi sarı elbise de ikinci sırada.

GAZETEPORT