AKP"nin 9 yıllık iktidarı, “Çizgilerle AKP” kitabında karikatürlere taşındı. Kitapta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın 50"ye yakın farklı karikatürü yer alırken uluslararası siyasetten 1 Mayıslara, “gemicik” polemiğinden Ergenekon tartışmalarına, 12 Eylül referandumuna kadar birçok konu çizgilerle anlatılıyor.

Notabene Yayınları"ndan çıkan “Çizgilerle AKP” kitabı, AKP"nin tarihini, Milli Görüş"ün kökenlerinden alarak bugüne getiriyor ve tam anlamıyla “resmini çiziyor.” Ressam Davut Kanmaz"ın, Damla Öz"ün oluşturduğu metinler eşliğinde AKP"nin kökenlerinden bugününe olan hikayesini çizgilere taşıdığı kitapta, AKP"nin yanı sıra Türkiye"nin yakın tarihi de resmediliyor. AKP"nin önde gelenleri ile siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerinin karikatürlerinin de yer aldığı kitapta uluslararası siyasetten 1 Mayıslara, “gemicik” polemiğinden Ergenekon tartışmalarına kadar pek çok başlık bulunuyor. Hrant Dink suikastı, 12 Eylül referandumu, Kıbrıs tartışmaları, özelleştirmeler, HES"ler ve daha birçok başka konunun işlendiği kitapta AKP"nin, kuruluşundan başlayarak geçirdiği tüm evreler anlatılıyor. Kitabın sonunda ayrıca, Erdoğan"ın siyasi literatüre geçen sözlerinin bir dökümü de okuyucuya sunuluyor.

Bugüne kadar kendisini konu alan bazı karikatürleri dava eden Başbakan Erdoğan, piyasaya yeni çıkan “Çizgilerle AKP” kitabında 50"ye yakın farklı biçimde resmediliyor. Başbakan"ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Fethullah Gülen gibi isimler de karikatürlerde yer alıyor.