Zorlu Grubu'nun 800 milyon dolar ödediği İstanbul'un en değerli arazisinin üzerine çivi bile çakmasına izin verilmiyor ve sabırsızlıkla davanın bitmesini bekliyor.

Zorlu Yapı Yatırım A.Ş'nin, Zincirlikuyu Karayolları arazisinde gerçekleştirdiği zemin iyileştirme ile buna bağlı iksa ve sondaj çalışmalarını bugün itibarıyla durdurduğu bildirildi.

Zorlu Gayrimenkul'den yapılan yazılı açıklamada, Danıştay 6. Dairesinin Zincirlikuyu Karayolları arazisinin imar planının yürütmesinin durdurulması kararının resmen tebliğ edilmesi üzerine, arazide gerçekleştirilen zemin iyileştirme ile buna bağlı iksa ve sondaj çalışmalarının durdurulduğu belirtildi.

Zorlu Yapı Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Levent Ergül, yaptığı değerlendirmede, bugün itibarıyla Beşiktaş Belediyesi Başkanlığınca iksa çalışmalarının durdurulması yönünde yapılan resmi tebligat öncesinde Zincirlikuyu Karayolları arazisinde yapılan zemin iyileştirme ile buna bağlı iksa ve sondaj çalışmalarını durdurduklarını kaydetti.

Ergül, "Danıştay 6. Dairesinin almış olduğu karar kesinleşinceye kadar arazide inşai bir yapı faaliyetine girmemiz söz konusu değildir. Daha önce de vurguladığımız gibi hukuka saygılıyız ve bu konuda yargı mercilerinin aldığı kararlar yönünde hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilecek karara göre çalışmalarımıza yön vereceğiz" dedi.

İhale sonrası yapılan açıklamalarda, Karayolları arazisinin, konut, ticari alan veya turizm alanı olarak değerlendirilebileceği belirtilmişti.