Seçim startını Trabzon"da veren Saadet Partisi Genel Başkanı Erbakan, “AKP"li evlatlarıma sesleniyorum. Senin hocanım. Siyonizm seni oraya oturttu. Bunu isteyerek yapmadığını biliyorum çünkü ben seni senden daha iyi tanırım” dedi. Erbakan seçim sloganlarını da açıkladı:
Su geldi teyemmüm bozuldu, Usta varken çırağa itibar itibar edilmez

SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, partisinin Trabzon il kongresinde yaptığı konuşmada Ak Parti"ye “Ben seni senden iyi tanırım” diye seslendi. Erbakan seçim sloganlarının "Usta varken çırağa itibar edilmez", "Su geldi teyemmüm bozuldu" olduğunu açıkladı. Yaklaşık 5 bin kişinin doldurduğu 19 Mayıs Spor Salonu"nda Erbakan, şöyle konuştu:

* Bana soruyorlar; Hocam, Milli Görüş, iki tane cumhurbaşkanı, 4 tane başbakan yetiştirdi. Evlatlarınız iktidarda iyi kötü ülkeyi yönetmeye çalışıyor. "Aferin evlatlarım" deseniz etrafınızda pervane olurlar. Neden bunların yaptıkları politikaları eleştiriyorsun? İslam hakkı temsil eder, batılı da siyonizm temsil eder. Siyonizmin aklı fikri SP"dedir. 62 tane siyasi parti var. Bunların 61 tanesi siyonizmin evladı gibidir. SP bir yana, diğer 61 tanesi bir yana. kullanıyor.

* AKP"li evlatlarıma bir kez daha sesleniyorum. Bak evladım, gel otur şuraya. Senin hocanım. Sen ülkeyi idare etmek hevesine düştün. Siyonizm seni buraya oturttu, kendin oturmadın. Bunu isteyerek yapmadığını biliyorum çünkü ben seni senden daha iyi tanırım. Ama sen Yahudi"yi tanımıyorsun.