Çevre sorunlarının araştırılarak, sürdürülebilir çevre politikası için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, Milas-Güllük ve Bodrum-Güvercinlik'teki balık çiftliklerinde incelemelerde bulundu. Uslu, inceleme sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyonun Türkiye'nin çeşitli bölgelerini gezerek araştırmalar yaptığını söyledi.

En son İzmir, Aydın ve Muğla'da incelemelerde bulunduklarını belirten Uslu, “Muğla'da tüm kesimlerin katıldığı bir toplantı yaptık. Toplantıda bölgedeki balık çiftliklerinin kirlenmeye sebep olduğu yönünde değerlendirmeler yapılmıştı” dedi.

Bölgede daha çok katı atıkların yönetimi ve doğal varlıkların korunması üzerine çalışmalar yaptıklarını bildiren Uslu, son noktayı şöyle koydu:
“Son olarak balık çiftliklerini inceledik. İnceleme sonucunda çok fazla kirlilik olmadığı kanısı hakim oldu.

ÖNCE ZİYAFET SONRA KUTU KUTU HEDİYE

Balık çiftliklerinde incelemelerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu üyeleri, Palm Beach Restoran'da balık ziyafeti çekmeyi de ihmal etmedi. Milletvekilleri, kendilerini taşıyan resmi plakalı otobüsün bagajına konulan 5´er kiloluk çiftlik çipurası ile dolu 25 koliyle İzmir'e hareket etti.

Çipura kolileri Kılıç Holding A.Ş.'nin görevlileri tarafından resmi otobüsün bagajına yerleştirildi.
DHA/A.A