New York'taki bir otelde Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) eski başkanı Dominique Strauss- Kahn'ın cinsel saldırısına uğradığını iddia eden kat görevlisi kadın, aylardır süren sessizliğini Newsweek dergisi ve ABC televizyonu için bozdu. ABC televizyonunun deneyimli programcısı Robin Roberts'ın gerçekleştirdiği röportajda 32 yaşındaki Gine göçmeni Nafissatou Diallo "Strauss- Kahn'ın kaldığı odanın kapısını açtığımda onu karşımda çıplak halde buldum. Delirmiş gibiydi" dedi. 

'BEN FAHİŞE DEĞİLİM' 
Kahn'ın, o anda kendisine "çok güzelsin" dediğini öne süren Diallo, daha sonra, tüm karşı koymalarına rağmen, eski IMF başkanının kendisine saldırdığını iddia etti. Diallo, para karşılığı cinsel ilişki kurduğu yönündeki haberler içinse "Onun yüzünden bana fahişe diyorlar. Fahişe değilim. Hapse girmesini, gücünü ve parasını kullanamadığı yerlerin de bulunduğunu bilmesini istiyorum" diye konuştu. 

TECAVÜZ SONRASI GÖÇ 
15 dakika sürdüğünü belirttiği olayın ardından odadan kaçtığında "endişeli" ve "korkmuş" halde olduğunu ve işini kaybetmek istemediğini söyleyen Diallo, röportajda geçmiş yaşamıyla ilgili bazı ayrıntılar da verdi. Gine'deki kocasının hastalıktan öldüğünü kaydeden Diallo, kat görevlisi olarak çalıştığı oteldeki kazancının, saatliği 25 dolar ve bahşişlerden oluştuğunu belirtti. Diallo, Gine'nin başkenti Conakry'de iki asker tarafından tecavüze uğramasından 2 yıl sonra, 15 yaşındaki kızıyla birlikte ABD'ye kaçtığını ve burada birkaç yakın arkadaşının olduğunu anlattı. 

RÖPORTAJA TEPKİ 
Adaletin yerini bulması gerektiğini söyleyen Diallo "Kamuoyu önüne çıkmayı hiçbir zaman istemedim, ama başka çarem kalmadı. Şimdi kendim için bunu yapmam ve doğruları söylemem gerekiyor" diye konuştu. Diallo skandal sonrası bazı "hatalar" yaptığını da kabul ederek "Bunlar savcıların adım atmasını engellememeli" dedi. Ancak Diallo hatalarının ne olduğunu söylemedi. Bu arada Strauss-Kahn'ın avukatları, Diallo'nun medyaya röportaj vermesine tepki gösterdi. Avukatlar Benjamin Brafman ve William Taylor, yaptıkları yazılı açıklamada, Diallo'nun, "bir savcıyı, para istediği bir kişiye karşı suçlamalar yöneltmeye ikna etmek amacıyla medya kampanyası yürüten tarihteki ilk davacı olduğunu" belirtti. Diallo ve avukatlarını, "yalan söylemek ve yanlış ifadelerde bulunmakla" suçlayan Brafman ve Taylor, "Bu sirkin sona ermesinin zamanı geldi" ifadesini kullandı. 

AVUKATLARIN SÖZ DÜELLOSU 
Kahn'ın avukatları Diallo'yu medyayı kullanmakla suçlarken Diallo'nun avukatı "Cinsel saldırı kurbanı müvekkilim karalanmaya çalışılıyor" dedi.