FEMEN grubu, seçimin en güçlü adaylarından, Rusya'nın desteklediği Viktor Yanukoviç'i oy verdiği salonun önünde protesto etti. Yarı çıplak gösteri yapan Ukraynalı kızlara güvenlik görevlileri müdahale ederek, seçim salonunun dışına çıkardı. Göstericiler, "Yeter ülkenin ırzına geçtiğiniz!", "Bugün, yeni bir savaş başladı!", "İmdat, tecavüz!" gibi afişler taşıdı.

Ukraynalılar, kıyasıya geçen bir seçim kampanyasının ardından Rusya yanlısı muhalefet lideri Viktor Yanukoviç ve Başbakan Yulia Timoşenko arasında tercihte bulunacak.

Yanukeviç'in küçük bir farkla seçimi kazanabileceğini belirten siyasi gözlemciler, seçimlere hile karıştırıldığı iddialarını gündeme getiren her iki adayın da seçimi kaybetmeyi kabullenmeyeceğini ve sonucun mahkemede belirlenebileceğini ifade ediyor.

Ülkede 17 Ocak'ta yapılan seçimin ilk turunda Yanukoviç yüzde 35, Timoşenko ise yüzde 25 oranında oy almıştı.Parlamento seçimlerinin de bugün yapıldığı Ukrayna'da yaklaşık 37 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.Yaklaşık 37 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Ukrayna'da oy kullanma işlemi TSİ 08.00'da başladı.