ŞANLIURFA Belediyesi tarafından düzenlenen "Peygamberler Şehri Şanlıurfa Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında konser veren şarkıcı Alişan, bazı hayranlarının yoğun ilgisi, bazı kişilerin de protestosuyla karşılaşınca zor anlar yaşadı.

Konserin verildiği stadyuma ciple gelen Alişan'a ulaşmak isteyenler kendilerini aracın önüne attı. Alişan'a dokunmaya çalışan hayranları, seyir halindeki cipin peşinden sürüklenerek hayatlarını tehlikeye attı. Alişan dışarı çıkmayınca, bir süre araçta mahsur kaldı. Alişan'ın çıkmamasına sinirlenen bazı kişiler cama vurarak, şarkıcıya tepki gösterdi.

Bu yıl 5'inci kez düzenlenen festival çerçevesinde, 11 Nisan Şehir Stadyumunda bir dizi etkinlik düzenlendi. Dün gece düzenlenen etkinlikte, ilk olarak sahneye Suriye'den gelen folklor ekipleri çıktı. Oynadıkları oyun ve sergiledikleri danslarla izleyenlerden alkış alan Suriye ekibinin ardından, semazenlerin gösterisi ve Şanlıurfa Çocuk Korusu'nun konseri ilgiyle izlendi.

ALİŞAN MAHSUR KALDI

Yaklaşık 3 bin kişinin tribünleri doldurmasının ardından, yaklaşık 500 kişinin de çimler üzerinde takip ettiği gecenin sonunda sahne alacak olan Alişan, stadyuma lüks ciple geldi. Sahne alacağı platforma doğru ilerleyen cipte Alişan olduğunu anlayan hayranları, bir anda araca doğru yöneldi. Cipin çevresini saran hayranlarının dokunmak istediği Alişan dışarı çıkmayınca, bir süre araçta mahsur kaldı. Alişan'ın çıkmamasına sinirlenen bazı hayranları ise güvenlik görevlilerinin engellemelerine rağmen elleriyle cama vurarak, ünlü sanatçıya tepki gösterdi. Çok sayıda güvenlik görevlisi ve belediye çalışanının araya girmesiyle etrafından uzaklaştırılan cip hareket ederek platforma ulaştırıldı. Bu sırada oluşan izdihamda bazı kişiler ezilme tehlikesi geçirirken, birbiriyle tartışan ünlü sanatçının hayranları ile güvenlik görevlileri arasında tekme tokat kavga çıktı.

Güçlükle çıktığı sahnede eski ve yeni şarkılarını seslendiren Alişan'a eşlik eden hayranları, şarkıcıyı tribünlere davet etti. Davetin ardından platformdan inip tribünlere giden Alişan'a buradaki bazı kişiler, kırdıkları plastik koltuk parçalarını fırlattı. Neye uğradığını şaşıran Alişan, güvenlik görevlilerinin çemberi arasında tekrar sahneye döndü.

YOĞUN İLGİ EZİYORDU

Şarkılarını bir süre daha sahneden seslendirmeye devam eden Alişan, daha sonra protokolün bulunduğu tribünlere doğru gitmek istedi. Güvenlik görevlilerinin oluşturduğu çemberde ilerleyen Alişan, kendisine dokunmak isteyen hayranlarının ilgisinden dolayı zor anlar yaşadı. Kıyafetleri çekiştirilen Alişan, ezilme tehlikesi geçirirken; ona ulaşmaya çalışan hayranları ise güvenlik görevlilerinin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından otele gitmek üzere cipine binmeye çalışan Alişan'ın çevresi hayranları tarafından bir kez daha sarıldı. Alişan, burada da zor anlar yaşarken; kimi hayranı ezilme tehlikesi geçirdi. Güvenlik görevlilerinin hızla cipe bindirdiği Alişan'a ulaşamayan hayranları, bu kez de cipin çevresini sardı. Bazı hayranları kendisini lüks cipin önüne atarken; kimi de araca tutunarak sürüklendi. Cip, stattan çıkarken evlerine gitmeye çalışan çoğu kadın birçok kişi de ezilme tehlikesi geçirdi. Alişan'ın stadyumdan ayrılmasının ardından bir süre şarkıcıya tepki gösteren hayranları daha sonra dağıldı. / vatan