Yargıtay 5. Ceza Dairesi, H.Ö."yü “cinsel saldırıyı teşebbüs etmek” suçundan mahkum eden yerel mahkemenin kararını bozarken, cinsel saldırıya maruz kalan kadının ruh sağlığında meydana geldiği iddia edilen bozulmanın “kalıcı olup olmadığının” belirlenmesi ve kararın ona göre verilmesi gerektiğini kaydetti.

Davaya konu olan olayda H.Ö., bir kadına ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi"nce cezalandırıldı.

Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi ise yerel mahkemenin kararını bozdu. Daire bozma gerekçesinde cinsel saldırıya maruz kalan kadının Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulunca muayenesinin yapıldığını, hazırlanan raporda mağdurenin daha önce depresyon nedeni ile tedavi gördüğünün belirlendiğini ifade etti.
Kadının, olay nedeni ile ruh sağlığının bozulduğunu iddia ettiği anımsatılan Daire kararında, “Ruh sağlığında meydana gelen bozulmanın "kalıcı olup olmadığını" değerlendirilmemiş olması da gözetilerek, mağdurenin dosya ile beraber aynı Kurula sevkinin sağlanarak; olay nedeni ile ruh sağlığının bozulup bozulmadığı ve bunun kalıcı nitelikte bulunup bulunmadığının saptanmasından sonra sanığın hukuki durumunun tayin ve takdiri gerekirken yazılı şekilde hüküm kurulması gerekir” denildi.

ANKA