TCK"nın 102"nci ve 103"ncü maddelerinde değişiklik öngören teklifte, cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişiye, mağdurun şikayeti üzerine 5 yıldan 10 yıla kadar, "fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle işlenmesi durumunda" 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor. Teklifte, çocuğu cinsel yönden istismar eden kişinin 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması, cinsel istismarın "vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi" durumunda, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi, suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde de 20 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

MHP Bursa Milletvekilleri Hamit Homriş, İsmet Büyükataman ve Necati Özensoy Türk Ceza Kanunu"nun 102 ve 103"ncü maddesinde değişiklik öngören kanun teklifini Meclis Başkanlığı"na sundu. Teklifin gerekçesinde, çocuğun ihmal ve istismarının, çocuğun duygusal yaşantısını ve kişiliğini direkt olarak etkilediği, çocuğun ileri yaşantısında sağlıksız bir kişilik geliştirmesine neden olduğu kaydedilerek “ülkemizde son yıllarda cinsel taciz ve çocuk istismarında önemli artışlar gözlemlenmektedir. Özellikle görsel basın aracılığıyla bu tip olumsuz davranışların toplumda travmalar oluşturduğu bir gerçektir. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu"nda da bu çeşit istismarlara rastlanmaktadır. Yürürlükte bulunan Türk Ceza Kanununda cinsel taciz ve çocuk istismarı ile ilgili yaptırımlar maalesef yetersizdir, caydırıcı olamamaktadır. Bu değişiklikle cezaların artırılarak caydırıcılığın sağlanması hedeflenmiştir” denildi.

TCK"nın 102"nci maddesinin bir ve ikinci fıkralarında değişiklik öngören kanun teklifinde, cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişinin, mağdurun şikayeti üzerine, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor. Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle işlenmesi durumunda ise hapis cezasının 10 yıldan 15 yıla kadar uygulanması hükme bağlanıyor. Mevcut uygulamada ise cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi, mağdurun şikayeti üzerine, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Fiilin vücuda organ ve sair bir cisim sokulması suretiyle işlenmesi durumunda ise 7 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası uygulanıyor.

ÇOCUK İSTİSMARININ CEZASI DA AĞIRLAŞTIRILIYOR

Teklifin 2"nci maddesiyle ise, TCK"nın 103"ncü maddesinde değişiklik öngörülüyor. Teklifte çocuğu cinsel yönden istismar eden kişinin 5 yıldan 10 yıla kadar, cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması hükmü yer alıyor. Suçun sonucunda mağdurun beden ve ruh sağlığının bozulması halinde, 20 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilmesi öngörülüyor. TCK"nın 103"ncü maddesinin mevcut halinde ise “çocuğu cinsel yönden istismar eden kişinin 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması, cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda da 8 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması hükmü bulunuyor. Maddenin 6"ncı fıkrasında ise "suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunması" öngörülüyor.