Birleşmiş Milletler Uluslararası Gençlik yılı nedeniyle dünyanın 50 farklı ülkesinden Türkiye"ye gelen gençler, Taksim"den dünyaya seslenecek. Gençler, tüm dünyaya üreme sağlığı ve AIDS konusundaki taleplerini kendi dillerinde ifade edecek.

Birleşmiş Milletler tarafından 12 Ağustos 2010–12 Ağustos 2011"in Uluslararası Gençlik Yılı ilan edilmesi ile birlikte, dünya üzerindeki çok sayıda genç, devlet ve sivil toplum kuruluşu bu yıl içerisinde gençlerin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve çözüm üretmek üzere çalışmaya başladı.

Bu bağlamda, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından desteklenen Genç Akran Ağı da her yıl gerçekleştirdiği küresel danışma toplantısını İstanbul"da yapıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden bir araya gelen gençlik temsilcileri bölgelerinde cinsel sağlık, üreme sağlığı ve haklarını etkileyen sorunlara dikkat çekerek çözüme yönelik taleplerini dile getirecekler.

-PAROLA SAAT 12"DE TAKSİM"DE-

Yarın saat 12.00"da Taksim meydanında bir araya gelecek gençlerin beklentileri arasında her gence, cinsel sağlık, üreme sağlığı konusunda yargılayıcı olmayan genç dostu sağlık hizmetlerinin sunulması; gençlerin, kapsamlı ve yapılandırılmış cinsel sağlık, üreme sağlığı eğitimine ulaşımının sağlanması, HIV ve AIDS ile yaşayan gençlere yönelik ayrımcılık ve dışlanmanın önlenmesi gibi talepler yer alıyor.