Konya Selçuk'ta bir çocuk annesi kadın evlenmek istemeyen sevgilisini vurarak öldürdü

KONYA'nın Selçuklu İlçesi'nde 9 ay önce eşinden boşanan bir çocuk annesi 25 yaşındaki Canan Sarıbaş, 1.5 yıl önce tanıştığı kuaför sevgilisi 29 yaşındaki Celalettin Erken'i adını kötüye çıkardığı ve kendisiyle evlenmeyi reddettiği gerekçesiyle, cinsel organından tabancayla vurarak öldürdü.

Olay, Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi Nene Hatun Parkı'nda dün saat 16.00'da meydana geldi. İddiaya göre, 14 yaşında evlendirilen ve 10 yaşında bir kız çocuk annesi olan 25 yaşındaki Canan Sarıbaş, 1.5 yıl önce kuaför Celalettin Erken ile tanıştı. Erken'le tanıştıktan sonra eşiyle sorunlar yaşayan ve 9 ay önce boşanan Sarıbaş, dün akşam saatlerinde sevgilisiyle bir kafede buluştu.

Sarıbaş, sevgilisi Erken'e "Adımı çıkardın. Aileni gönder beni istet. Seninle evlenmek istiyorum" dedi. Ancak Erken, ise henüz hazır olmadığını ve evlenmeyi düşünmediğini söyleyerek reddetti. Bunun üzerine sinirlenen Sarıbaş, çıkan tartışma sonucunda yanında getirdiği kurusıkıdan bozma tabancayla Erken'i cinsel organından vurdu. Kanlar içinde kalan Erken ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Kurşunun Erken'in cinsel organından girdikten sonra leğen kemiğine saplandığı belirlendi. Ameliyata alınan Erken, yapılan müdahalelere rağmen kan kaybından yaşamını yitirdi.

Şehit Topel Polis Merkezi görevlilerince suç aleti silah ile birlikte olay yerinde yakalanan Sarıbaş ise Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'ne teslim edildi. Sarıbaş'ın polise, sevgilisi Erken'in adını kötüye çıkartıp kendisiyle evlenmeyi reddettiği için silahla vurarak öldürdüğüne ilişkin ifade verdiği öğrenildi. Poliste ifadesi tamamlanan Sarıbaş, adliyeye sevk edildi. Sevgilisini kendisiyle evlenmeyi kabul etmediği için öldüren Sarıbaş adliyede sakin tavırlarıyla dikkat çekti.

Canan Sarıbaş, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.