Kayseri'de görülen cinsel istismar davasında öz torunu hakkında söylediği sözler herkesi şok etti. Dede torunu için hiç düşünmeden şu sözleri söyledi: "Sağlam olsaydı kabulümdü, ben bunu bu şekilde istemiyorum". Bu sözler üzerine mahkeme heyeti şaşkına döndü.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinsel istismar davasında tutuklu sanık 17 yaşındaki E.K. ile davacı H.E. ve torunu 15 yaşındaki A.T. hazır bulundu. Duruşma sırasında E.K., "Ben A.T. ile evlenmek istiyorum" diyerek son sözünü söyledi.

Anne ve babası öldükten sonra A.T.'ye kendisinin baktığını ve A.T.'nin kandırıldığını söyleyen dede H.E., "Bu sağlam olsaydı kabulümdü. Ben bunu şu şekilde istemiyorum. Devlet koruma altına alsın. Bunlardan da şikayetçiyim" diye konuştu. A.T.'de E.K.'yı sevdiğini ifade ederek, "Ben de onunla evlenmek istiyorum. Dedemi değil E.K.'nın ailesini istiyorum" dedi.

DEDE RAZI OLMADI AMA HAKİM OLDU

Yapılan yargılama sonrasında mahkeme heyeti 17 yaşındaki E.K.'nın annesini mahkeme salonuna çağırıldı. Hakim, "Bak oğlun tahliye edilecek ama bunları evlendireceksin tamamı?" sorusuna "Olur" cevabı alınca 17 yaşındaki E.K.'nın tahliyesine karar verdi.

E.K.'nın yakınları ve A.T. verilen tahliye kararını gözyaşları içinde birbirlerine sarılarak kutladı.