Neşet KARADAĞ / AHT

Cinsel fantezilerine dayanamadığını söylediği eşi Ahmet Karatoprak ’ı kuzenine öldürttüğü iddia edilen Ayşegül Karatoprak beraat etti, kuzen 25 yıl ceza yedi. ADANA’da oturan Ayşegül Karatoprak , iddiaya göre eşi Ahmek Karatoprak’ın kendisine cinsel fantezilerle eziyet çektirdiğini kuzeni Kadir Çınaroğlu ’na anlatıp, eşiyle konuşmasını istedi.

26 Haziran 2009’da, Çınaroğlu ile Karatoprak konuşurken kavga çıktı. Tornavida ile yaralanan ve akciğer kanseri olduğu belirlenen Karatoprak, kaldırıldığı hastaneden taburcu edildikten 2 ay sonra öldü. Yapılan otopside Karatoprak’ın yaralanmaya bağlı olarak öldüğü saptanınca, tutuklanan Kadir Çınaroğlu ile eşini öldürtmeye azmettirdiği öne sürülen Ayşegül Karatoprak hakkında dava açıldı. 2.5 yılı aşkın süredir devam eden davanın karar duruşması dün yapıldı.

Ayşegül Karatoprak ’ın emniyet ve savcılıktaki ifadelerinde, “Eşim erkekliğini kaybetmişti. Benimle cinsel ilişkiye giremediği için değişik cisimlerle bana acı çektiriyordu. ‘Seni satacağım. Eve adam getireceğim, bana para kazandıracaksın, gözümün önünde ilişkiye girmenizi seyredeceğim’ diyordu. Ben de eşimle konuşması için kuzenim Kadir’i çağırdım. Olayın bu şekilde gelişeceğini bilmiyordum” diyen tutuksuz sanık Ayşegül Karatoprak , son savunmasında eşini öldürtmediğini söyledi.

‘KONUŞMAK İSTEDİM’
Kadir Çınaroğlu ise “Amacım Ahmet ile konuşup, neden böyle şeyler yaptığını sormaktı. Sorunca sinirlenip, ‘Seni de, anneni de satarım’ diyerek küfür edip Ayşegül ve bana vurmaya başladı. Savunma amaçlı tornavida ile 1-2 defa vurdum. Amacım konuşmaktı. Öldürmek değildi” diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti, Ayşegül Karatoprak’ın delil yetersizliğinden beraatine karar verdi. Kadir Çınaroğlu ise 25 yıl hapse mahkûm edildi.