Çin Halk Cumhuriyeti"nde yayımlanan National Geographic"te İstanbul, insan yaşamı boyunca mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken 50 şehir arasında gösterildi.
Çin Halk Cumhuriyeti"nde yayımlanan National Geographic"te İstanbul, insan yaşamı boyunca mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken 50 şehir arasında gösterildi. Yüksek tirajlı dergide İstanbul, Kapadokya ve Türk mutfağına ilişkin 14 sayfalık bir makale yayımlandı. Türk mutfağının en az Fransız mutfağı kadar eşsiz lezzetlere sahip olduğu ancak bu zenginliğinin bilinmediği ifade edilen yazıda Türkiye"ye yapılacak seyahatin ilk durağının İstanbul olması önerildi.

İstanbul"un dünyanın en büyük şehirleri arasında yer aldığının ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçildiğinin anlatıldığı yazıda, özellikle Ayasofya ve Sultanahmet Camii"nden övgüyle söz edildi. Deniz ürünleri yemek için Kumkapı"ya gidilmesi tavsiye edilirken, “Ortaköy Meydanı"nda içilecek bir bardak çayın keyfi sürülürken eşsiz Boğaz manzarasıyla iki kıtanın birleştiği yer de görülebilir” dendi. Türk kahvaltısında beyazpeynir, siyah zeytin, yumurta, reçel ve kızarmış ekmekle "kırmızı renge sahip" Türk çayının vazgeçilmez olduğu aktarıldı. Türk mutfağı anlatılırken tarhana çorbasının özellikle kışın akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olduğu da yazıldı.