Tokat’ta düzenlenen operasyonda, vatandaşları, büyü yapıldığını ve cinlerin musallat olduğunu söyleyerek dolandırdıkları iddia edilen 5 kişi yakalandı.

Tokat Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bazı vatandaşların N.T. (46) isimli kadın tarafından dolandırıldıklarını bildirmeleri üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce çalışma başlatıldığı belirtildi.

Çalışma neticesinde, N.T.’nin fala bakmak suretiyle, aralarında doktor, hemşire gibi kamu kurumlarında çalışan memurların da bulunduğu insanlarla diyalog kurduğu, sık sık görüşerek güvenlerini kazandıktan sonra, kendilerinde ve ailelerinde büyü olduğunu, bu nedenle de aile içerisinde huzursuzluklar yaşadıklarını, cinlerin musallat olduğunu, bunların kendilerini ve yakınlarını hasta ettiklerini söyleyerek onları kandırdığının belirlendiği bildirildi.

Zanlının ayrıca, onları bu sıkıntılarından kurtarmak için yardımcı olacağını, büyüyü çözmek için Konya, Amasya ve Çorum illerinde hocalarının olduğunu, onların bu dertlerinden kurtulması için hocalarına danıştığını ve çember kuracaklarını ancak bunun için masraf yapacaklarını ve kurban keseceklerini söyleyip para istediğinin tespit edildiği kaydedildi.

Arazilerde bulunan gömülerin yerini cinleri vasıtasıyla belirlediğini dile getiren N.T.’nin, ayrıca insanlara 7 ayrı paket olarak 7 ayrı yerden erzak ve mutfak malzemesi getirmelerini isteyerek evinin ihtiyaçlarını aldırdığının anlaşıldığı belirtildi.

Daha sonra, N.T’nin, A.B. adlı kişiye çocuğunun iyileştirilmesi amacıyla kurban kesilmesi gerektiğini söylediği ve bu amaçla 400 TL para istediği bilgisine ulaşan ekiplerin, düzenledikleri operasyonla kadını suçüstü yaparak gözaltına aldığı bildirildi.

İnsanların dini duygu ve değerlerini istismar ederek ’büyücülük ve falcılık yapmak suretiyle dolandırıcılık’ suçunu işlediği öne sürülen N.T.’nin yanı sıra eşi B.T ve onlarla birlikte hareket ettiği belirtilen ve kendilerini hoca olarak tanıtan N.Ö.(57), M.K.(56) ve D.T.(51) isimli kişilerin de gözaltına alındığı açıklandı.

Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda, toplam 100 bin 350 TL para, çok miktarda gıda malzemesi, 9 adet muska, kurşun dökme kepçesi, bir miktar kurşun ile bazı vatandaşların memur tanıdıklarının tayinlerinin yapılması için yazdıkları mektupların elde edildiği belirtildi.

Zanlıların, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları kaydedildi.