Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi 2010 yılında kaybettiğimiz dünyaca ünlü çini sanatçısı Sıtkı Olçar'ın (Sıtkı usta) eserlerine 7 Temmuz-26 Temmuz tarihleri arasında bir kez daha ev sahipliği yapıyor.

İstanbul - 2008'de Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi'nde eserleri sergilenen sanatçının vefatından sonraki ilk sergisi Çiniden Çeşmeler ve Panolar, hayattayken başladığı ve sonrasında kızı Nida Olçar tarafından tamamlanan çini çeşmeler ve panolardan oluşuyor.

"Sıtkı usta"

1948 Kütahya doğumlu Sıtkı Olçar öldüğü Kasım 2010'a dek doğduğu toprakların çiniciliğe büyük bir tutku ile bağlanmıştı. 1973 yılında 'Osmanlı Çini' adını verdiği kendi atölyesini kurarak antik desen ve formları uyguladığı çinicilik çalışmalarında, İznik ve Kütahya örneklerini ele alarak yeni biçim ve öz arayışına yönelmişti. Bugün, Kütahya ve çiniciliği dünyaya tanıtan Sıtkı Olçar'ın yapıtları özel koleksiyon ve müzelerde bulunmaktadır. Sıtkı Olçar en son adına 23-25 Eylül 2010 tarihinde KÜSAV (Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı) öncülüğünde 'Çini Ustası Sıtkı Olçar ve Kütahya Çiniciliğine Katkıları' konulu panel ve sergiye katılmıştı.