Çine Adnan Menderes Bulvarı üzerinde iş yeri bulunan esnaf ve anayoldan köylerine bağlantı yolu olan köylüler 3. Şeridin ve köylere dönen kavşakların iptal edilmesi nedeniyle sıkıntı yaşayacaklarını belirterek AK parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’den yardım istediler.
Mevcut plana göre yoldan geçen hiçbir araçtan Çine esnafının faydalanamayacağını belirten Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, “Karayollarının yeni yaptığı proje kapsamında ilçe esnafımızın hiç birisi yoldan geçen yolculardan faydalanamayacak. Bu şartlarda yoldan geçen bir kişinin aracını sağa çekip yol kenarındaki bir esnafımızdan bir şişe su alması bile mümkün değil. Bunun yanında ilçe merkezindeki vatandaşlarımız ve şehir merkezinden köyüne geçmek isteyen çiftçilerimiz de sıkıntı yaşayacak. Bu nedenle yolun eskiden olduğu 3. Şeridinin de açık kalmasını ve yollarda uzun traktör kuyrukları oluşmaması için 3. şeridin ve mevcut kavşakların kapatılmamasını istiyoruz” dedi.
Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumlularının da bulunduğu görüşmede, Çineli esnafın ve köylülerin taleplerinin karşılanmasının mümkün olmadığını belirten yetkililer, yolu Avrupa Standartlarında yaptıklarını belirterek sorunun başka bir şekilde çözülebileceğini belirttiler.
Her iki tarafla görüşen Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Çineli esnafın taleplerinin standartların bozulmadan çözülmesini istedi. Yapılan görüşmeler sonunda; Esnafın sorunun çözümü için Çine Belediyesi’nin yol kenarlarına cep uygulaması yapmasına, köylülerin sıkıntısının çözülmesi için ise Alabanda Kavşağı’nın açılmasına, Kuruköy ve Yağcılar Köyü için de sığınmalı kavşak uygulaması yapılmasına karar verildi. Bu arada yayalar için de asansörlü üst geçit yapılacağı belirtildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg