Toplantıya ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, Çine MYO Müdürü Okan Atay, Çine’de faaliyet gösteren Odalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı.


“ÇİNE’YE 3 ÖĞRETİM ELAMANI KAZANDIRDIK, YENİ PROGRAMLAR AÇACAĞIZ”


ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Çine Meslek Yüksek Okulu’nun kaliteli eğitimi ile önemli bir noktada olduğunu belirterek, tarım programlarından dolayı öğrenci kaybı yaşayan birimlerden olduğunu söyledi. Bu kaybı kazanca çevirebilmek için bu yıl Çine MYO bünyesinde Gıda Kalite Kontrol Programına üç öğretim elemanı kazandırıp, programa öğrenci alımı için senatodan karar çıkarıldığını belirten Prof. Dr. Bircan, kararın da Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) gönderildiğini ifade etti. İlçelerden sürekli öğrenci sayısın artırılması taleplerinin geldiğini fakat sayıdan daha çok eğitim kalitesinin arttırılmasının önemli olduğunun altını çizen Bircan, “Kalite artmadan sayısal artış anlamsız. Fakat yine de önümüzdeki yıl kaliteden taviz vermeden sayıyı artırmak için yeni bir program üzerinde çalışıyoruz” dedi.


SAVAŞ: “KONUNUN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine MYO’nun hem öğrenci sayısı hem de eğitim kalitesi anlamında büyümesi için elinden geleni yapacağını, konunun bizzat takipçisi olacağını belirterek maddi kaynak yaratılmasına da katkı sağlayacağı sözünü verdi.
Toplantıda binanın yapımına ilişkin protokolün 2 hafta içinde imzalanacağı belirtildi. Bugüne kadar Çine MYO için yapılan en geniş katılımlı toplantıda Çine MYO’nun problemleri tartışıldı. Toplantıda bir yıldan daha az bir süre içerisinde Çine MYO kampüsüne 8 derslik ve 1 konferans salonundan oluşan yeni bir bina, donanımlı bir gıda laboratuvarı ve bir midibüs kazandırılması için gerekli planlamalar yapıldı.
Söz konusu yatırımlar Çine Belediyesi ve odalar tarafından sağlanacak. Haziran 2016 içinde Çine MYO kampüsünde ikinci bir toplantı yapılarak gelişmeler takip edilecek.