Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çine Köftesi" ve "Madran Suyu"na coğrafi işaret tescil belgesi almak için uzman kuruluşların desteği ile çalışma yürüttüklerini ve bu konuda önemli mesafe kat ettiklerini belirtti.

Uzun zamandır yürüttükleri tescil çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:

"Madran Dağı'ndan çıkmayan kaynakların su bile 'Madran suyu' olarak satılıyor. Bu da pazarda, Madran Dağı'nın kaynağından çıkan markalara zarar veriyor. Bugün insanların çok severek içtikleri Madran suyunun istismar edilmesine kayıtsız kalamazdık. O yüzden coğrafi tescil belgesi almaya karar verdik. Tescil çalışmaları tamamlandıktan sonra kaynağı Madran Dağı olmayan sular 'Madran suyu' diye satılamayacak. Biz belediye olarak suyunu Madran Dağın'daki kaynaklardan temin eden markalara bedelsiz kullanım hakkı sağlayacağız.

Yine Çine dışında da tabelasına 'Çine köftesi' yazanların sayısı bir hayli arttı. O yüzden biz ilçemize özgü bu muhteşem lezzeti bir standarda sokarak coğrafi tescil yaptırıyoruz. Bundan böyle tabelasına 'Çine köftesi' yazanlar belediyemizden izin alacak. Standartlara uymayana izin verilmeyecek. Bu şekilde markalaşan köftemizi ve markalaştıran köftecilerimizi korumayı hedefliyoruz."

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png