Büyük Menderes Nehrini besleyen en önemli akarsulardan biri olan Çine Çayı’nda yakında rastlanmayan balık ölümü çevre sakinlerini de şaşırttı. Yıllardır olta balıkçılarının en önemli avlak alanlarının başında gelen Çine Çayı’ndaki binlerce irili ufaklı balık bilinmeyen bir nedenle öldü. Balıkların zehirlenmeden dolayı öldüğü tahmin edilirken, olay çaydan balık tutmaya gelen vatandaşların kötü manzarayı görmesi ile ortaya çıktı. Çevre sakinleirnin jandarmaya ihbar etmesinin ardından bölgeye gelen jandarma ekipleri durumu, Tarım ve Çevre Müdürlüklerine ilettiği ve her iki müdürlüğün de konuyla ilgili çalışma yapacağı öğrenildi.
Dere yatağının çevresine dağılan ölü balıkları toplayıp balık tutmaya gelenleri balık tutmamaları konusunda uyaran Haşim Şengüler, balıkların ölümlerine neden olanlara beddualar okuyup isyan etti.
Günün büyük bir kısmını dere kenarında geçirdiğini dile getiren Haşim Güler, “Daha dün öğlene kadar burada birçok insan balık tutup evine götürüyordu. Ne olduysa dün öğle saatlerindeki yağmurdan sonra oldu. Yağmurdan sonra derenin suyu önce sararsı, ardından suyun içinde yüzen balıklar biranda ters gelip su yüzüne çıkmaya başladılar. Ben balıkların zehirlendiğine inanıyorum. Bu balıkları öldürenlerin yakalanmasını istiyorum” dedi.
Diğer yandan 53 yıldır Çine Çayında balık tuttuğunu ve böyle bir manzarayla ilk defa karşılaştığını ifade eden Ali Rıza Çağlar isimli vatandaş, balıkların yağmurlarla dağlardan gelen bir otun zehri nedeniyle zehirlenmiş olabileceğini söyledi. Balıkların dere kenarlarındaki işletmelerden suya karışan atıklardan da zehirlenmiş olabileceğini dile getiren Çağlar, binlerce balığa yazık olduğunu söyledi.