Bu yıl barajın tamamlanmasıyla Aydın Ovası"nın büyük bir felaketten kurtulduğunu kaydeden İndap, “Adnan Menderes Çine Barajı tamamlanmamış olsaydı, barajdaki 50 Milyon metreküp su Aydın Ovası"nı üç metre suyla doldururdu” diyerek Artık Aydın ovasının su baskınından kurtulduğunu söyledi.
Aydın"ın asırlık hayali olan Adnan Menderes Çine Barajı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açılmış ve su tutmaya başlamıştı. Büyük Menderes Nehri"nin her yıl taşmasına neden olan Çine Çayı üzerinde kurulu olan baraj sayesinde artık gelişi güzel Büyük Menderes"e akmıyor. Bu sayede bu yıl Aydın Ovası"nda her hangi bir taşkın yaşanmazken, büyük sel felaketinin baraj tarafından engellendiği ortaya çıktı.
DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, barajdan belirli aralıklarla su bırakıldığını söyledi. Barajın kontrollü bir şekilde tamamen dolacağını ifade eden İndap, “Barajlar tamamlandıktan sonra hemen doldurulmaz. Barajların belirli kapasiteleri vardır. Barajlar tamamen doldurulmadan belirli bölümlerine kadar dolduktan sonra boşaltılır ve ikinci hedefe kadar tekrar doldurulur. Yani baraj aşama aşama doldurulur. Şuanda Adnan Menderes Çine Barajı"nda 50 Milyon metreküp su bulunuyor. Eğer busu gelişi güzel akıp gitseydi Aydın Ovası 3 metre derinliğinde su kaplamış vaziyette olurdu. Allah"a şükür şuanda Aydın Ovası"nda Menderes Nehri"nin taşması nedeniyle su basan tarlamız yok” dedi.