Gizem cinayeti davasında şok gelişme. Adli Tıp, genç kızın tırnağı içinde başka bir doku örneği buldu. Fail sayısı bir anda ikiye çıktı. Rapordaki ifadeler ise kafaları karıştırdı

Münevver Karabulut cinayetinde sperm örneğinin bir başka cesetten bulaşmış olma ihtimali gündemi sarsarken, Adli Tıp Kurumu'nda son teknoloji kullanılarak hazırlanan detaylı raporlar cinayetleri aydınlatırken bazı karmaşaları da beraberinde getiriyor. Örnek bir olay Beyoğlu Sütlüce'de 26 Temmuz 2008'de, 'Çöp atmaya gidiyorum' diyerek evden ayrılan ve ertesi gün oturduğu apartmanın tavan arasında boğazı kesilmiş ve 15 yerinden bıçaklanmış halde cesedi bulunan 14 yaşındaki Gizem Kılıç cinayeti davasında yaşandı.

Cinayetin ardından tutuklanan Ahsen S., hakkında Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'kasten insan öldürmek' suçundan müebbet, '15 yaşından küçük çocuğu kandırmak suretiyle cinsel ilişki teklif etmek' suçundan ise 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanık Ahsen S., davanın görüldüğü Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Gizem'i, erkekliğiyle dalga geçtiği için öldürdüğünü söyledi.

KAFA KARIŞTIRDI
Yargılama devam ederken mahkemeye şok bir DNA raporu ulaştı. Gizem Kılıç'tan alınan tırnak numuneleri üzerinde yapılan incelemede katil zanlısı Ahsen S.'nin olay günü yalnız olmadığını gösteriyordu. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi'nce hazırlanan raporda tırnak içinde birden fazla erkeğe ait numunenin bulunduğu açıklandı. Katil zanlısı dışında DNA örneği bulunan kişi aynı apartmanda oturan 41 yaşındaki E.G.'ydi. Ancak Adli Tıp aynı raporda, tırnak içinde bulunan doku örneklerine tokalaşma, aksırma, öksürmenin yanı sıra olay öncesi ya da sonrasında doğrudan maktulün bir eşyayla teması halinde de bulaşabileceğini belirtip, takdiri mahkemeye bıraktı.

SAVCI DAVA AÇTI
Gİzem'İn cesedinin bulunduğu gün polis ifadesi alınan E.G., cinayet günü eşi ve çocuklarıyla birlikte memleketleri Giresun'da olduğunu, olayı görmediğini söylemişti. Soruşturmayı genişleten savcılık Adli Tıp Kurumu'nun 'Doku örneği bulunmuş olsa da kesin katildir diyemeyiz' yönündeki görüşünü 'hayatın olağan akışına aykırı' bulduğunu belirtti. Savcı E.G.'nin doku örneğinin Gizem'in tırnak içinde bulunmasıyla ilgili 'mantıklı bir açıklama'da yapılamadığını belirtti. Bunun üzerine Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı, ek iddianame hazırlayarak E.G.'nin 'nitelikli kasten öldürmeye yardım' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Şimdi E.G.'nin cinayette aktif bir rolünün olup olmadığına yargı karar verecek.