Nişantaşı'nda 6 gün önce aracının içinde telle boğularak öldürülen Esra Karsel'in katil zanlısının, 2003 yılında da İstanbul'da bir hemşireyi elleriyle boğduğu ortaya çıktı.

Olay günü araç içinde zanlı ile ilişkiye girdiği öğrenilen Karsel'in, "En iyisi sensin" sözleri üzerine kıskançlık krizine giren E.G.'nin, cinayeti bu sebeple işlediği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nce başlatılan soruşturma kapsamında, katil zanlısı E.G. gözaltına alındı. 2003 yılında İstanbul'da bir hemşireyi elleriyle boğarak öldürdüğü ortaya çıkan E.G.'nin, tutuklu bulunduğu Çorum Yarı Açık Cezaevi'nder firar ettiği belirlendi.

İddiaya göre, firar ettikten sonra İstanbul'a gelen zanlı, Esra Karsel ile yaklaşık 1.5 ay önce telefonla tanıştı. İkili, bir süre sonra görüşmeye başladı. Şahısların, olay günü aracın içinde ilişkiye girdikleri öğrenilirken, Esra Karsel'in "En iyisi sensin" şeklindeki sözü E.G.'yi çılgına çevirdi. Kıskançlık krizine giren E.G., araç içinde bulduğu telle Karsel'i boğarak öldürdü.

ÖNCEKİ SEVGİLİSİNİ DE TELLE BOĞMUŞ

E. G.'nin, 12 Kasım 2003 günü de 23 yaşındaki hemşire sevgilisi İlknur Değirmenciler'i Üsküdar'da birlikte yaşadıkları evde elle boğarak öldürdüğü ortaya çıktı. E. G., cinayeti önce intihar gibi göstermek istemiş ve sevgilisinin bileklerini kesmiş ancak vicdan azabına dayanamayarak teslim olmuştu. Eyüp G., hemşire sevgilisini başka biriyle ilişkisi olduğundan şüphelendiği için öldürdüğünü söylemişti. Polis, Esra Karsel ile E. G.'nin telefondan tanıştığını söyledi. İddiaya göre Esra Karsel, E. G.'nin sevgili katili olduğunu ve cezaevinden çıktığını biliyordu./sabah