Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi’nde geçen nisan ayında armut bahçesinde piknik yapanlar, yakılmış bir ceset görünce durumu polise bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, ölen kişinin inşaat ustası Kılıç Kaygusuz olduğunu belirledi. Cinayet Bürosu dedektifleri yaptıkları araştırmada Kılıç Kaygusuz’un ailece görüştüğü ve uzaktan akrabası olan 3 çocuk annesi Vildan K. ile gönül ilişkisi olduğunu tespit etti.
 
 
Olay günü kendisiyle görüşen polislerin sorularına ’Katili bir an önce yakalayın kimse cezasız kalmamalı’ diyerek gözyaşları döken Vildan K. takibe alındı. Kılıç Kaygusuz’un telefon kayıtlarını inceleyen Cinayet Bürosu dedektifleri, onun kendi adına bir başka hattının daha bulunduğunu ve bu hattın da Vildan K. tarafından kullanıldığını belirledi.
 
EVDE KAN İZLERİ BULUNDU
 
Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararı doğrultusunda Vildan K.’ya ait evde yapılan incelemede banyoda fayanslar arasında kan izleri tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından Kılıç Kaygusuz’un gömleğinden alınan DNA örnekleriyle kan örnekleri uyuşunca olay ortaya çıktı. Gözaltına alınan Vildan K., suçunu itiraf ederek olayı şöyle anlattı:
 
"Kılıç ile gönül ilişkimiz vardı, birkaç kez birlikte olduk. Olay günü tekstil firmasında çalışan eşim C. iş seyahati için Kayseri’ye gitti. Kılıç bana mesaj çekerek ’sana geliyorum’ dedi. Ben de aynı binada akrabalarım oturduğu için gelmemesini söyledim. Telefonla arayarak ’Ben geleceğim’ diye ısrar etti. Gece 02.00 gibi eve geldi. Gelmemesini söylediğim halde geldiği için tartıştık. Bana vurunca ben de mutfaktan aldığım bıçak ile sırtından bıçaklayıp banyoya sürükledim. Gürültüye uyanan oğlum M. ne olduğunu sorunca ’Bana tecavüz etmek istedi, ben de bıçakladım’ dedim. Kokmasın diye tuzladıktan sonra bir halıya sarıp cesedi banyoya koyup kapıyı kilitledik. Ertesi gün oğlum M. ile işten gelen oğlumun kuzeni O.’ya durumu anlattık. Onlar da arkadaşları A.T. ile birlikte eve gelip cesede baktılar. Daha sonra cesedi alıp bir arabaya koyup götürdüler, İki gün sonra iş seyahatinden gelen eşim Cengiz’e durumu anlattık ve olayı kapattık."
 
BENZİN ALIRKEN KAMERALAR KAYDETMİŞ
 
Vildan K.’nın verdiği ifade doğrultusunda eşi C.K. (44), oğlu M.K. (17), oğlunun kuzeni O.K. (16) ve arkadaşı A.T. (19) gözaltına alındı. Polis şüphelilerin, cesedi atmadan önce bölgede keşif yaptıkları ve olay yerine yakın bir akaryakıt istasyonundan benzin alırken güvenlik kameraları ve Mobese tarafından kaydedildiğini belirledi.
 
EŞİM BANA İTİRAF ETTİ
 
Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ’tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istenen anne ve oğlu ile delilleri ortadan kaldırmak suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istenen diğer iki sanığın davasında, Vildan K.’nın kardeşi A.Z., kocası C.K., diğer tutuklu sanık M.K.’nın mahalle arkadaşı 17 yaşındaki H.A.D. ile C.K.’yı şahit olarak dinledi.
 
Yaşı küçük sanık ve tanıkların bulunması nedeniyle gizli yapılan duruşmada ifade veren, Vildan K.’nın eşi C.K. ölen Kılıç Kaygusuz’un akrabaları olduğunu söyledi. Olay tarihinde işi nedeniyle Bursa dışında olduğunu belirten C.K. şunları anlattı:
 
"Kılıç Kaygusuz’un öldürüldüğünü öğrenince, uzaktan da olsa akrabamız olduğu için işimi bırakarak cenazesi için Bursa’ya geldim. Eve geldiğimde eşim, Kılıç Kaygusuz’u kendisinin öldürdüğünü söyledi. Neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda ağladı. Şoka girmiştim. Ne diyeceğimi şaşırdım. Bana Kılıç Kaygusuz’un kendisine tecavüz etmek istediğini, bu yüzden öldürdüğünü anlattı. Zaten kısa süre sonra da polisler gelip, eşim ve oğlumu götürdü. Kılıç Kaygusuz ile ailece görüşürdük. Ancak, benim yokluğumda evime gelip gittiğini ve eşimle telefonda konuştuklarını bilmiyorum."
 
’ABLAM TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ’
 
Tanık olarak dinlenen Vildan K.’nın kardeşi A.Z. ise, kardeşinin cinayetten 5 ay önce kendisini telefonla arayarak bir kişi tarafından tehdit edildiğini söylediğini anlattı. A.Z. şöyle konuştu:
 
"Ben de bir kaç gece korktuğu için eve giderek yanında kalmıştım. Bana, tanımadığı birinin kendisini telefonla arayarak tehdit ettiğini ve kendisine yardım etmemi söylmişti. Sonradan kardeşimi tehdit eden bu kişinin öldürdüğü kişi olduğunu öğrendim." Duruşmada tanık olarak dinlenen H.A.D. ve C.K. ise, mahalleden arkadaşları olan M.K.’nın, kendilerinden cesedin taşınması konusunda yardım istediğini, cinayetle bir ilgilerinin olmadığını söyledi.
 
Duruşma sonunda mahkeme, cinayetin sırrının çözülebilmesi için ölen Kılıç Kaygusuz ile Vildan K. arasındaki telefon görüşme kayıtlarının istenmesine karar verdi. Ancak, olayın ardından pin kodu iptal olan sim kartının açılabilmesi için bağlı bulunduğu GSM şirketinden PUK kodunun istenmesini, daha sonra görüşme kayıtlarının mahkemeye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.