Adana'da, başına sert cisimle vurulduktan sonra domuz bağı şeklinde iple bağlanarak öldürülen iş adamının katil zanlıları, ödenmeyen çeklere imza attığı belirlenen muhasebeci ve bir çalışanı olduğu ortaya çıktı. Yakalanan zanlılar, tutuklandı.


Alınan bilgiye göre, 28 Ağustos tarihinde, merkez Seyhan ilçesinde Yenidam Mahallesi Yeşiloba Hipodromu'nun arkasında domuz bağıyla bağlanmış halde cesedi bulunan iş adamı Ali Yasin Sönmezler'in (51) öldürülmesiyle ilgili İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başlattığı soruşturma sonuç verdi.

İstihbarat çalışmaları sonucunda Sönmezler'e ait çeklerin ödenmemesi nedeniyle hakkında icra takibine başlandığı, ancak, yapılan araştırmada iş adamının daha önce hiçbir kuruma veya kişiye borcunun bulunmadığı belirlendi.

Ödenmeyen çeklerdeki imza ve el yazısının Sönmezler'e ait olmadığını belirleyen ekipler, bunun üzerine iş yerinde çalışan personelden imza ve el yazısı örneği aldı.

Jandarma Kriminal Laboratuvarında yapılan incelemenin ardından çeklerin üzerindeki el yazısı ve imzanın Sönmezler'in muhasebecisi Gürkan K. ile iş adamının yanında çalışan Armağan A'ya ait olduğunu belirledi.

Düzenlenen operasyonla evlerinde gözaltına alınan Gürkan K. ve Armağan A'nın, iş adamından habersiz çek defterini alarak piyasadan çok sayıda inşaat malzemesi ve demir aldıkları, bunları hurdacılara yarı fiyatına satarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Bu yöntemle iş adamını yaklaşık 3 milyon YTL zarara uğrattıkları belirlenen Gürkan K. ve Armağan A'nın yapılan sorgulamasında suçlarını itiraf ettikleri belirlendi.


ÖLDÜRME YÖNTEMLERİNİ FİLMLERDE İZLEMİŞLER


Zanlıların, ileri tarihli çeklerin ödeme dönemi yaklaşınca yakalanacakları endişesiyle Sönmezler'i öldürme planı kurduklarını, Turan Cemal Beriker Bulvarı'ndaki iş yerinde başına demir parçasıyla vurduklarını, ardından kokunun hemen yayılmaması için vücudunu naylon ile sarıp bantladıklarını ve domuz bağı yaptıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Cesedi, at dışkılarının arasında çürüyüp yok olacağını düşündükleri için hipodrom arkasındaki bölgeye attıklarını anlatan zanlıların, iş yerindeki kan izlerini de titizlikle temizlediklerini ifade ettikleri bildirildi.

Gürkan K. ve Armağan A'nın naylon poşete sarıp bantlama ve domuz bağı yöntemini televizyonda izledikleri filmlerden gördüklerini söyledikleri belirtildi.

Zanlıların sorgulamalarında, cinayeti 30 Temmuz tarihinde gerçekleştirdikleri, gece geç saatlerde de cesedi iş yerinden çıkardıkları belirlendi.

Zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.


CENAZESİNE KATILIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER


Jandarma Komutanlığı ekipleri, soruşturma sürecinde şüpheliler üzerinde çalışmalarını sürdürürken, Sönmezler'in cenazesine katılanları da takibe aldığı öğrenildi.

Zanlılar Gürkan K. ve Armağan A'nın da cenaze törenine katılarak gözyaşı döktükleri, mezarlığa kadar gittikten sonra evindeki akrabalarına da taziye ziyaretinde bulundukları tespit edildi.

Sönmezler'in yanında yaklaşık 15 yıldır çalışan muhasebeci Gürkan K'nin askere gittiği dönemde ailesine iş adamının sahip çıktığı, her ay düzenli olarak para ve gıda yardımında bulunduğu öğrenildi.

Sönmezler'in askerden gelen Gürkan K'yi yeniden işe aldığı, her bayramda gıda, kış aylarında ise yakacak yardımı yaptığı belirlendi.


KİMLİĞİ KOL SAATİ VE ANAHTARLARDAN TESPİT EDİLMİŞTİ


Hipodrom arkasında bulunan cesedin kimliği, 11 gün sonra ailesi tarafından tespit edilebilmişti.

Eşinin kaybolduğuna yönelik 2 Ağustos tarihinde Cumhuriyet Savcılığına dilekçeyle başvuruda bulunan Şehnaz Sönmezler (46), Adli Tıp Kurumuna çağrılmış, cesedin üzerinden çıkan kol saati, telefon kılıfı, gömlek ve anahtarların eşine ait olduğunu teşhis etmişti.

Teşhisin kesinlik kazanması için anahtarlarla deneme yapılmış, anahtarlar Sönmezler'e ait büronun ve mutfağın kapılarını açmıştı.

Cesedin üzerinden çıkan saatin cinayetin bir gün sonrasındaki tarihte, 09.10'da durduğu tespit edilmişti.

Hürriyet