Edinilen bilgiye göre, Aydınlar Mahallesi 49107 Sokak"ta, evin girişinde Sultani Can"ın öldürüldüğü (28), Cengiz Can"ın ise (32) 49105 Sokak"taki 01 NH 098 plakalı otomobilin içinde tabancayla vurulduğu olayın soruşturmasını yürüten ekipler, zanlının Cengiz Can"ın dayısının oğlu Ercan A. olduğunu belirledi.
Ercan A"nın, kız kardeşi Leyla A"yı fuhuş yaptırmak için kaçırdıkları iddiasıyla yaklaşık 3 ay önce Cengiz Can"ı kolundan yaraladığı belirlenirken,
daha önce Anadolu Mahallesi"nde oturan Cengiz ve Sultani Can çiftinin olaydan sonra Aydınlar Mahallesi"ne taşındığı, izlerinin bulunmaması için buradaki muhtarlığa kayıt yaptırmadıkları ortaya çıktı.
Olaydan sonra kaçan Ercan A"nın gidebileceği yerleri gözetim altına alan ekipler, teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucu zanlının Gaziantep"ten Adana"ya geleceği bilgisine ulaştı.
Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunun Ceyhan gişelerinde bekleyen ekipler, eşi ve çocuğuyla birlikte kente gelen Ercan A"yı Mehmet Geylan adına düzenlenmiş sahte kimlik ile yakaladı.
Gözaltına alınan Ercan A, sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Ercan A"nın ifadesinde cinayeti kız kardeşini "kötü yola
düşürdükleri" gerekçesiyle işlediğini söylediği öğrenildi.

Milliyet