Olay, geçen cumartesi gece saat 23.00’de Mahmutlu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, pencereden tırmanan maskeli kişi, 3 çocuk babası Metin Karadağ’a ait tek katlı evin damına çıktı.  Damda yatan Fatma Karadağ’ı tehdit ederek etkisiz hale getiren şüpheli, daha sonra Metin Karadağ’ın yattığı odaya girdi. Ayak seslerine uyanan Karadağ ile boğuşan şüpheli onu boğazını keserek öldürdü. Saldırgan kaçarken çığlıklar üzerine eve gelen komşuları Karadağ’ın cesediyle karşılaştı.

Kozan’da bir okulda hizmetli olarak görev yaparken 3 yıl önce emekli olan ve Antalya’da muz üretim tesislerinde çalışan Metin Karadağ’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatan polis, çelişkili ifade veren eşi Fatma Karadağ’ı gözaltına aldı. Yapılan araştırmada Fatma Karadağ’ın uzun süredir aynı zamanda teyzesinin oğlu olan Gazi M. ile aşk yaşadığı anlaşıldı. Tutarsız ifade veren Fatma Karadağ, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanırken, Gazi M. de kaçtığı Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde yakalandı.

GENÇLİK AŞKIYIZ
Kozan’a getirilen Gazi M.’nin ilk ifadesinde, "Fatma ile evlenmeden önce de birbirimizi seviyorduk. O başkasıyla evlendi ama ben onu, o da beni hala seviyordu. Eşi çalışmak için Antalya’ya gittiğinde birlikte oluyorduk. Ama eşi ona kötü davrandığı için sinir hastası oldu, sürekli ilaç kullanmaya başladı. Kıskandığım için daha fazla dayanamayıp eşini öldürdüm" dediği öğrenildi. 

Gazi M.’nin cinayeti işleyeceğinden Fatma Karadağ’ın bilgisi olmadığını, kıskançlık yüzünden olayı gerçekleştirdiğini ileri sürdü.