İzmir’de 20 gün önce Sacit Kırgın’ı (57) döverek öldüren Ufuk Tokay, yakalanmamak için İstanbul’a yürürken, Bursa’da polis tarafından ele geçirildi. “Yürüyen Ufuk” olarak da bilinen ve cinayetin ardından 320 kilometre yürüdükten sonra yakalanan Tokay, hakkındaki işlemler bittikten sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

BOŞ BİR ARAZİYE GÖTÜRDÜ
Olay, geçen 7 Ağustos günü saat 03.00 sıralarında Şirinyer semti Trafik Otoparkı arkasında bulunan boş arsada meydana geldi. İddiaya göre; Ufuk Tokay, markette şarap alması için Sacit Kırgın’a 10 TL verdi. Hurda toplayarak geçimini sağlayan Kırgın, Tokay’dan aldığı parayla kayıplara karıştı. Bir gün sonra Ufuk Tokay, sokakta karşılaştığı Sacit Kırgın’ı yanında bulunan Taner Kuru (54) ile birlikte boş bir araziye götürdü. Burada Kırgın’ı darp eden Tokay kaçtı. Kırgın, yanında bulunan Taner Kuru’nun haber vermesinden sonra olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

"YÜRÜYEN UFUK"
Yalnız yaşadığı öğrenilen Tokay’ın arkadaşlarının ifadesine de başvuran polis, çevresinde “Yürüyen Ufuk” olarak bilinen Tokay’ın, Manisa üzerinden İstanbul’a yürüyerek gidiyor olabileceğini öğrendi. Bunun üzerine polis, İzmir-İstanbul yolunda Tokay’ı yakalamak için devriye görevi yapmaya başladı. İzmir polisinin yaptığı bilgilendirme üzerine, Bursa’da İstanbul’a doğru yürüyen Tokay, ekipler tarafından yakalandı.