ADANA"da, 3 aydır ayrı yaşadığı eşi 25 yaşındaki Firdevs Duran"ı, karne günü oğlunu almak için gittiği okulun tuvaletinde bıçaklayarak öldüren 28 yaşındaki Bekir Duran"ın, olaydan bir gün önce çalıştığı çatı izolasyon ürünleri fabrikasında evden getirdiği ekmek bıçağını bilerken, arkadaşlarına, “Karımı keseceğim” dediği belirtildi. Aile içi şiddet kurbanı olan Firdevs Duran"ın cenazesinde gözyaşı döken yakınları, katil zanlısına, “Canavar” diye tepki gösterirken, annesinin ölümünden haberi olmayan 8 yaşındaki Mert Duran, devlet korumasına alındı.
Bahçeşehir Mahallesi"ndeki Bahçeşehir İlköğretim Okulu"nun tuvaletinde boğazı kesilerek öldürülen Firdevs Duran"ın cenazesi, otopsi sonrası alınıp, Mithatpaşa Mahallesi 58150 sokaktaki annesi Emine Mert"in yaşadığı eve götürüldü. Cenaze aracındaki tabuta sarılıp, gözyaşı döken yakınları, “Katil, hem öldürdü, hem de iftira atıp, olayı namus cinayeti gibi yansıtmaya çalışıyor. Canavar” diye feryat etti. Cenaze daha sonra Kabasakal Mezarlığı"na götürülerek, toprağa verildi.
10 yıl önce severek evlendiği fabrika işçisi Bekir Duran"ın bıçak darbeleriyle hayata gözlerini yuman genç kadının yakınları, Firdevs Duran"ın ayrı yaşadığı eşinin istemediği kişilerle görüştüğü iddialarını yalanlayıp, katil zanlısı kocanın aile içi şiddet uygulaması nedeniyle ailenin dağıldığını söyledi.

HABER VERDİ, ÖLDÜRDÜ
Cinayetten 3 saat önce Firdevs Duran"la birlikte olduklarını söyleyen ablası Serap Şensoy, kız kardeşinin evlendiği günden beri eşinden şiddet gördüğünü öne sürerek, “Gözünün morluğu, yüzünün yarası hiç eksik olmazdı. 15 yaşında severek evlendiği halde kocasından sürekli dayak yiyordu. 3 aydan beri görmediği oğlunu karne tatilini de fırsat bilerek yanına alıp hasret gidermek istedi. Kocasının da oraya gelebileceğini, gitmemesini istedik, ama bizi dinlemedi. Bekir de, Firdesv"in oğlunu almaya gideceğini haber almış, bir gün önce çalıştığı fabrikada ekmek bıçağını biliyormuş, arkadaşları ne yapacağını sorduğunda, “Karımı keseceğim” cevabını vermiş. Dediğini de yaptı. Canavar katil. Öldüreceğini haber verdi, söylediğini yerine getirdi” dedi.

AYRILMAK İSTEMİŞ
Gördüğü şiddet nedeniyle bir yıl önce boşanma davası açan Firdevs Duran"ın çocuğun sorun yaşamaması için bundan vazgeçtiğini da anlatan Şensoy, “Oğlunun hatırına boşanmaktan vazgeçti. 5 ay önce babamız kalp krizinden ölünce, Bekir uyguladığı şiddetin dozunu artırdı. Firdevs"i "artık seni koruyacak baban da yok, oğlunu da, seni de öldüreceğim" diyerek tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine Firdevs bir daha birleşmemek üzere ayrıldı. Geçen hafta da barışmak istediğini söyleyen Bekir, bize geldi. Ama yine şiddet uygulayınca polis çağırdık, kaçıp gitti” diye konuştu.
Cinayet sonrası kanlı elbiseleriyle kaçarken yakalanıp, gözaltına alınan Bekir Duran, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Annesi mezara, babası ise cezaevine giren Mert Duran, devlet korumasına alındı. Yaşanan olaylardan, annesinin ölümünden henüz haberdar edilmeyen Duran, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk Yuvası"na yerleştirildi.


MİLLİYET