Manken Tolga Taş, sosyal paylaşım sitesinde tehditler savurduğu arkadaşı tarafından öldürüldü. Savcı ise bir ilke imza attı ve müebbet hapsi istenen katile 'tahrik indirimi' uygulanmasını istedi

Günümüzde kullanıcı sayıları gittikçe artan sosyal paylaşım sitesi Facebook, adliye koridorlarına kadar girdi. Yargı tarihinde bir ilk yaşandı ve Facebook'ta arkadaşına küfür ettiği için öldürülen manken-oyuncu Tolga Taş'ın (25) katil zanlısına, "tahrik indirimi" uygulanması istendi. Beykent Üniversitesi Grafik bölümü öğrencisi Taş'ın ölümüyle sonuçlanan olay, 16 Şubat'ta yaşandı. Arka Sokaklar, Şen Yuva ve Küçük Kadınlar gibi dizilerde rol alan ve Best Model 2011'e hazırlanan Taş, dizüstü bilgisayarını mahalle arkadaşı Özcan Ukşal'ın bir yakınına sattı. Ancak bilgisayarı alan kişi, parayı ödeyemeden kalp krizi geçirerek öldü. Parasını alamayan Taş ise borcu ödemeyi taahhüt eden arkadaşı Ukşal'dan parasını istedi. Özcan Ukşal parayı ödemeyince iki arkadaşın arası bozuldu.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Tolga Taş ve Özcan Ukşal, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta para meselesi yüzünden tartıştı. Sinirlenen oyuncu, tehditler savurduktan sonra, "Senin K .... Aç kapıyı geliyorum" diye yazdı. Ardından da evden çıktı. Biraraya gelen iki arkadaş kavgaya kaldıkları yerden devam etti. Ukşal, belindeki bıçağı çıkartarak, Taş'ı öldürdü. Katil zanlısı saklandığı evde yakalanırken, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı ise soruşturmayı tamamladı.

18 YILLA YARGILANABİLİR

Hazırlanan iddianamede zanlının 'kasten öldürmek' suçundan müebbet hapsi istendi. Savcı İsmail Saç, katil zanlısının, öldürdüğü adamın Facebook üzerinden hakaret ve tehditlerine maruz kaldığına dikkat çekerek, 'haksız tahrik indirimi'nin de uygulanmasını talep etti. Bu madde gereğince Ukşal için istenen müebbet hapis cezasının 18 yıldan 12 yıla kadar inebileceği öngörülüyor. Ukşal önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

takvim