Baskın sırasında zanlıların kullandığı silahın tutukluk yapması olası bir faciayı önledi.
İsimleri gizli tutulan şüphelilerden ikisi polis tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, firarda olan bir şüphelinin arandığı öğrenildi. Polis zanlıları güvenlik kamerası kayıtlarından tespit etti.
Edinilen bilgiye göre: olay öğlen saatlerinde Atınkum Mahallesi Yalı Caddesi Yunuslu Park içinde meydana geldi. İddiaya göre Y.K. isimli şahsın işlettiği bir işyerine gelen şüpheliler, bilinmeyen bir nedenden dolayı işyeri sahibini tabanca ile kurşunlayarak öldürmek istediler. Tam ateş edildiği sırada zanlıların elindeki tabancanın tutukluk yapması nedeniyle iş yeri sahibi kaçmayı başardı. Olayda şüphelilerden birinin iş yeri sahibine 1 el ateş ettiği ve işyeri sahibini isabet etmeyen kurşunun işyerindeki kolona isabet ettiği öğrenildi.
Olay sonrasında silahla kaçan şahısların silahı yol ortasına atarak kaçtığı belirlenirken, Olaydan sonra tabancayı atıp kaçan 3 zanlıdan 2"si polis ekiplerince kıskıvrak yakalanırken, kaçan bir şüphelinin arandığı bildirildi. Olayda kullanılan tabanca polis tarafından ele geçirilirken, zanlıların güvenlik kamerasına takılan görüntüleri ile tespit edildiği bildirildi. Yakalanan 2 şüphelinin Emniyette sorgusunun sürdüğü öğrenilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.