Michael Jackson'ın babasının açıklamalarının ardından Los Angeles Polis Teşkilatı da iki hafta önce ani kalp durması sonucu hayatını kaybeden pop yıldızı Michael Jackson"un ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, cinayet işlendiği ihtimalini yok saymadığını bildirdi.

Amerikan CNN televizyonuna açıklama yapan Los Angeles emniyet müdürü William Bratton, polisin Jackson"un otopsisi sırasında yapılan zehirlenme testinin sonuçlarını beklediğini kaydetti.



Bratton, “Bir cinayetle mi, yoksa kazara aşırı doz ilaç alınmasıyla mı karşı karşıyayız? Bu bilgiye sahip değilim” şeklinde konuştu.

Polis şefi, detektiflerin, pop yıldızının reçeteyle satılan ilaç kullanmasıyla ilgili geçmişini araştırdığını ve kendisini uzun yıllar boyunca tedavi eden doktorlarla görüştüğünü de söyledi.

Evde birçok maddeye el konuldu

“Jackson öldüğü zaman, mahkemeden arama izni alarak ölümün gerçekleştiği evden bir çok maddeye el koyduk ve bunlar soruşturmaya yardımcı olacak.” diyen Bratton, şu anda hâlâ adli tabiplikten ölüm nedeniyle ilgili teyid beklediklerini söyledi.

Bunun, büyük ölçüde, birkaç hafta içinde alınması beklenen zehirlenme raporlarına bağlı olacağına dikkat çeken Bratton, “Buna dayanarak şu anda neyle karşı karşıya olduğumuz hakkında bir fikir sahibi olacağız. Bir cinayetle mi, yoksa kaza eseri aşırı dozda ilaç alınmasıyla mı karşı karşıyayız, bu konuda bilgim yok.” dedi.

Güçlü bir uyuşturucudan söz ediliyor

Bu arada Los Angeles Times gazetesi, ismini vermediği kaynaklara dayanarak, dedektiflerin Jackson"un evinden topladıkları pek çok ilaç arasında, normalde sadece hastane operasyonlarında kullanılan güçlü bir uyuşturucunun da bulunduğunu bildirdi.

Los Angeles adli tabibi, otopsinin herhangi bir suç işlendiğini gösteren ya da Jackson"un ölümünün olası nedenini ortaya koyan bir işaret vermediğini bildirmiş ve zehirlenme testi sonuçlarını almanın haftalar sürebileceğini kaydetmişti.

Adli tıp merkezinin bir sözcüsü de, Jackson"un reçeteyle satılan bazı ilaçlar kullandığını ve soruşturmanın, Jackson"un aşırı doz ilaç alıp almadığı üzerinde yoğunlaştığını açıklamıştı.

Öte yandan Jackson"un babası Joe Jackson, ABC televizyonuna verdiği mülakatta, oğlunun ölümünün, cinayet sonucu gerçekleştiğine inandığını söylemişti. (BBC)