Doğubayazıt Meyremana Caddesi'ndeki evinin bahçesinde 2011 yılı Ağustos ayında silahla Ahmet Buzkan'ın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar uyarınca bugün keşif yapıldı. Güvenlik nedeniyle çelik yelek giydirilen cinayet sanığı Mehmet Yıldız ile olaya karışan 2 kişi tutuklu bulundukları Doğubayazıt A2 tipi kapalı cezaevinden alınarak cezaevi aracıyla olay yerine getirildi. Mehmet Yıldız ve diğer sanıklar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Yiğitsoy'a cinayet gecesini anlattı. Yaya ve araç trafiğine kapatılan caddede ev ve işyerlerinin çatısında keskin nişancı Özel Harekat Polisleri elleri tetikte beklerken, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda polis memuru ile 2 TOMA da keşif sırasında görev yaptı. Saatlerce süren keşfin ardından tutuklular tekrar cezaevine götürülürken, önlemler de sona erdi.

YEĞENİNİ KAÇIRANIN AMCASINI ÖLDÜRDÜ

Meyremana Caddesinde oturan Sibel Yıldız (21) sevgilisi olan Yunus Buzkan (21) ile birlikte evlenmek için kaçtı. Olayın duyulmasından sonra kızın amcası Mehmet Yıldız, yeğeni Sibel'i kaçıran Yunus Buzkan'ın ailesinin ikamet ettiği eve 31 Ağustos 2011 günü saat 20.50'de giderek, gencin amcası Ahmet Buzkan'a tabanca ile ateş etti. Ağır yaralanan Ahmet Buzkan ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edilirken yoldayaşamını yitirdi.

Olaydan sonra yakalanan Mehmet Yıldız hakkında Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi'nde tasarlayarak öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.