E-5 kara yolundan Topkapı yönüne giden Fatih K'nin (22) kullandığı 34 EB 7015 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Yol bakım çalışması nedeniyle konulan trafik işaret ve dubalarını geçen araç duramayarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğüne bağlı taşeron firmada saha güvenlik şefi olarak çalışan Serhat Karakaya (26) ile işçi Ayetullah Ergül'e çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola savrularak ağır yaralanan Karakaya, olay yerine gelen sağlık ekiplerince, Ergül ise arkadaşları tarafından bir taksiye bindirilerek Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Karakaya ve Ergül, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Karakaya ve Ergül'ün arkadaşları, kazayı hafif sıyrıklarla atlatan ve olay yerinde polislerle konuşan otomobil sürücüsü K'ye saldırdı. Çıkan arbedeyi güçlükle önleyen polis ekipleri, K'yi ekip aracına bindirerek ifadesi alınmak üzere Osmaniye Polis Merkezi'ne götürdü.

Kazayı anlatan işçiler, bütün güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, ''Arkadaşlarımız güvenlik önlemi alınan kısımda yürürken, hızla gelen otomobil onlara çarptı. İçindekiler alkollüydü. Kazadan sonra otomobilin içinden bira şişeleri çıktı'' iddiasında bulundular. Bu arada, kazanın ardından kapanan kara yolunda 3 otomobilin de duramayarak birbirine çarpması sonucu meydana gelen kazada yaralanan olmadı.

Kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat kapatılan yol, araçların çekilmesinin ardından tekrar trafiğe açıldı.