Koçarlı İlçesine bağlı Çakırbeyli köyünde bulunan tarihi çınar ağacı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

262 yıllık bir tarihe tanıklık eden bu zamana kadar kaç milyon insanı gölgesinde serinleten tarihi çınarın artık yüzü gülüyor.

Köy muhtarlığı tarafından koruma altına alınan tarihi çınara köylüler demokrasi çınarı ismini verdi.

Köklerinin aydın ovasına kadar salındığı belirtilen çınar ağacının, yaprakları gölgesinde Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı ile bugünlere kadar nice büyük isimleri ağırladı.

Çakırbeyli köyü meydanında bulunan çınar ağacı 262 yıldır tarihe tanıklık yapıyor. Bir çok ünlü ismi gölgesinde ağırlayan çınar ağacına köylüler tarafından, Demokrasi Çınarı olarak isim verildi.

Demokrasi çınarında kimler çay içip sohbet etmedi ki. Adnan Menderes (Eski Başbakanlardan), Yörük Ali Efe (Milli Kahraman), Celal Bayar (3. Cumhurbaşkanı), Ethem Menderes (Eski Milli Savunma Bakanı), Yüksel Menderes, Aydın Menderes, Mutlu Menderes (Eski Milletvekilleri), Süleyman Demirel (9. Cumhurbaşkanı), İsmet Sezgin (Eski Meclis Başkanı), Nahit Menteşe (Eski Milli Eğitim Bakanı), Ali Rıza Gönül (Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı), Cengiz Altınkaya (Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı), Hasan Korkmazcan (Mecli Eski Başvekili), Hüsamettin Cindoruk (Eski Mecli Başkanı), Ferruh Bozbeyli (Eski Meclis Başkanı), Mustafa Taşer (Eski Tarım Bakanı), Yüksel Yalova (Eski Devlet Bakanı), Mehmet Nuri Yılmaz (Eski Diyanet İşleri Başkanı), Atilla Koç (Kültür ve Turizm Bakanı), Metin Taş (Senatör), Hülya Koçyiğit (Sanatçı), çınarın tanıklık ettiği önemli kişilerden bazıları. Çakırbeyli Muhtarı Mustafa Demir tarafından koruma altına alınarak, çevre düzenlemesi yapılan Demokrasi Çınarı, Çakırbeyli köyüne gelen misafirlerin ilk konaklama yeri haline geldi. Son zamanlarda ziyaretçi akınına da uğrayan tarihi çınar görülmeye değer bir yer.

Muhtar Mustafa Demir, 1954 yılında Başbakan Adnan Menderes tarafından yaptırılan camide de yenileme ve restorasyon çalışmaları yaptıklarını ve Tarihi çınar ağacının bulunduğu meydana da demokrasi meydanı ismi vereceklerini belirtti.

Haber: aydınpost