Aydın Belediyesi"nin çeşitli birimlerinde görev yapan personele sigaranın zararları ve sigarayı bırakma yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Aydın Belediyesi Meclis Salonu"nda gerçekleşen ve BSK Anka Aydın Hastanesi Göğüs Uzmanı Dr. Memduh Cinalioğlu"nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa belediye personeli yoğun ilgi gösterdi.
“Sigarasız Hayat” konulu konferansta sigaranın kişiye ve çevreye olan zararları anlatan Dr. Memduh Cinalioğlu, sigaranın zararlarına değinerek Türkiye'de günde 300 kişinin sigara nedeniyle öldüğü açıklandı. 2008 yılında Türkiye'de 10 milyar TL'lik sigara satışının yapıldığını vurgulayan Cinalioğlu, aynı yıl içerisinde sigara nedeniyle meydana gelen hastalıklara bu gelirin 3 katı para harcandığını kaydederek, sigaraya özenti ve merakla başlanıldığının altını çizdi.
"Dünya Sigarayı Bırakma Gününde" Aydın Belediyesi çalışanlarını sigarayı bırakmaya davet eden Dr. Cinalioğlu, “Güneş görmeyen tütün daha zehirlidir. Türkiye tütünü güneş altında yetişen bir tütündür. Avrupa"da yetişen tütünler gölgede güneş görmeden yetiştiriyor. Avrupa bu konuda da bize çok oyunlar oynuyor. Türkiye tütünü Avrupa'ya, Avrupa tütünü ise Türkiye'ye satılıyor. Türkiye'de günde 27 milyar paket sigara satışı yapılmaktadır. Dumansız ve zararsız bir çevre için herkesi sigarasız hayata davet ediyorum” diye konuştu.