Göz ameliyatlarında devlet desteğinin düşmesi ucuz lens kullanımını yaygınlaştırdı. Bazı hastanelerin katarakt ameliyatında Çin lensi kullanarak hastaların gözünü tehlikeye attığı belirtiliyor


Dünya Göz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, göz ameliyatlarında devletin hasta başına verdiği desteği 350 TL'ye düşürmesinden sonra katarakt ameliyatlarında 270 $'lık lensler yerine 5-10 $'lık Çin ve Hint malı lenslerin kullanılmasının vatandaşların gözünü tehlikeye attığını söyledi.
2 BİN 200 KİŞİ MAĞDUR

2 bin 200 kadar hastanın bu lensleri kullandıktan sonra kendi hastanelerinde tekrar ameliyat ve tedavi altına alındığını belirten Kapıcıoğlu, bunların yarısını kurtaramadıklarını dile getirdi. Kapıcıoğlu'nun verdiği bilgilere göre mağdurlardan biri de AK Parti Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat. Göz ameliyatlarına verilen desteğin düşürülmesini büyük bir yanlış olarak yorumlayan Kapıcıoğlu, "En çok yapılan ameliyatlardan biri olan katarakta devlet desteği 741 liradan 350 liraya düştü. Böyle olunca kliniklerde 270 $'lık ABD'nin ilaç kurumu FDA onaylı lensler yerine 5-10 $'lık lensler kullanılmaya başlandı. Dolayısıyla hastalar bir süre sonra bu lensler yüzünden tekrar ameliyat edilmek zorunda kalıyor" dedi. İkinci ameliyatını kendi hastanelerinde yaptırmak zorunda kalan 2 bin 200 hasta olduğunu anlatan Kapıcıoğlu, Ak Parti Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın tedavesinin sürdüğünü söyledi.